Casper Excalibur E750 incelemesi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2022 07:45

Bu videomuzda oyuncuların ve profesyonellerin yakından tanıdığı Excalibur markasının öne çıkan ürünlerinden E750’yi yakından inceleyeceğiz, rengarenk tasarımından donanım özelliklerine merak ettiğiniz her noktayı mercek altına alacağız.

Excalibur ailesinde her ihtiyaca göre bir çözüm bulabilmek mümkün. E750 ismiyle gelen bu model, core gamer’ları ve mimar, mühendis, öğrenci ve yazılımcı dahil profesyonellere hitap ediyor. Bu modelin öne çıkan pek çok özelliği var, ama özellikle de E600’e göre daha renkli tasarıma sahip olmasıyla ilk bakışta dikkatleri üzerinde toplamayı başaran bir model olduğunu söyleyebilirim.  Daha fazla RGB LED içermesi sayesinde özellikle de oyuncuların fazlasıyla ilgisini çekeceği kesin. Bir yandan da tasarımındaki ince dokunuşlar da gayet başarılı görünüyor.

Casper Excalibur E750 incelemesi

Metal tasarımıyla gelen ve bu sayede daha sağlam bir yapıda olan E750, port bakımından da zengin bir çeşitliliğe sahip. Ergonomiyi artırmak adına portlara kasanın üst kısmında yer verilmiş. Burada 2 adet USB 2.0, 2 adet USB 3.0, bir kulaklık ve mikrofon yuvasına ulaşabiliyoruz. Bu portlar dışında anakart modeline göre değişmekle birlikte arka tarafta kullanılan portlar da çeşitlilik gösteriyor.

Gelelim bu kasanın vurucu özelliklerine. En yeni nesil 11.nesil Intel işlemciler ile birlikte gelen E750, yüksek bir performans vadediyor.

Casper Excalibur E750 incelemesi

En üst segmentte Core i9 11900K modeli ile 16MB cache belleğe sahip, turbo hızı 5,3Ghz çıkan overclock özelliğine sahip işlemcili versiyonu bulunurken, bunun dışında Core i7 11700K overclock işlemcili ve daha uygun fiyatlı 11700 işlemcili ve 11400 i5 işlemcili konfigürasyonları da seçeneklerimiz arasında. Ayrıca E750’nin 12. Nesil Intel işlemcili modeli de mevcut.

Ekran kartı tarafında da E750’nin sınırları zorladığı söylenebilir. Bu noktada hem Nvidia hem de AMD ile yola çıkıldığını görüyoruz. Bu iki markanın üst seviye kartları bu kasaya hayat veriyor. Nvidia tarafında RTX 3090 – 3080TI – 3080 ve 3070 segmentlerinden başlayarak daha düşük segmentlere kadar inebiliyoruz. AMD çipset versiyonlarında da 6900XT – 6800XT- 6700XT modellerinden başlayarak birçok farklı opsiyona ulaşabilmek mümkün.

Casper Excalibur E750 incelemesi

Anakarta geldiğimizde de Intel tabanlı yüksek kalite anakartlar arasında tercih bize bırakılmış. Overclock yapmak isteyen kullanıcılar için Z590 çipsetli anakart tavsiye edilirken, profesyonel kullanıcılar da B560 çipset kullanabilir. Uygun fiyatlı çözüm arıyorsanız da H510 çipsetli sürüm işinizi görecektir.

Yüksek performansı korumamızı sağlayan etkin soğutma sistemi, E750’nin öne çıkan bir başka çarpıcı özelliği. Kasalar, farklı tüm konfigürasyonlar söz konusu olduğunda dahili olarak 3 adet 120mm RGB fan takılı olarak kullanıcısına ulaşıyor. Böylece hem soğutma etkin bir şekilde sağlanmış oluyor, hem de göz ziyafeti de cabası…

Casper Excalibur E750 incelemesi

Bununla birlikte 4 ayrı çeşit işlemci fanı opsiyonu ilave olarak kullanıcıların isteğine göre tercih edilebiliyor.

Son olarak da Casper’ın ücretsiz ömür boyu fan bakımı desteği verdiğini de söyleyelim.

E750’de oldukça kaliteli PSU ürünleri kullanılıyor. Bronz, gold, platinum sertifikaları ile birleşerek daha yüksek performans gösteren bu güçlü PSU’lar, bir yandan enerji verimliliğini artırırken, bir yandan da elektrik kesintilerinde arızalanma riskini önlüyor. Kullanılan konfigürasyonun çeşidine göre değişmekle birlikte 500Watt- 700Watt- 850watt- 1000Watt ve 1200Watt opsiyonlarından birini tercih edebiliyoruz.

Casper Excalibur E750 incelemesi

Depolama tarafında da kullanıcılar ihtiyaçlarına göre bir konfigürasyon oluşturabiliyor. 12 TB’a kadar çıkan depolama kapasitesini düşündüğümüzde kullanıcılar, ihtiyaçlarına göre pek çok farklı seçenek arasından kendileri için en uygun depolama çözümünü tercih edebiliyor. SATA SSD, M2 SSD, Nvme SSD, HDD seçeneklerinden birçok faklı kombinasyon yapılabilmek de mümkün.

Gelelim RAM’lere… Çift DIMM RAM desteğinin dışında Z590 çipsetli anakartlarda 4 DIMM’li RAM desteği de mevcut. RAM’lerde maksimum 256 GB’a kadar seçim yapılabilirken, istenmesi halinde sade RGB’siz versiyon ya da renkli RGB’li versiyon tercih edilebiliyor.

Casper Excalibur E750 incelemesi

WiFi için de kullanıcılara esneklik sunulmuş. 300 mbps veya 1200 mbps opsiyonları sayesinde ihtiyaca göre kullanıcılar tercihte bulunabiliyor.

Böylesine güçlü bir kasaya sahipken, elbette bu kasayı tamamlayacak ekipmanlara da ihtiyaç var. Aldığınız PC sistemi ile birlikte verilen RGB mekanik klavye/mouse setinin de gayet başarılı olduğunu belirtmem gerekiyor. Ürünler hem kaliteli hem de ergonomik yapıda. İstenirse de Casper’ın internet sitesi üzerinden daha üst seviye bir klavye veya mouse alabilmek mümkün. Bununla birlikte oyuncu kulaklığı ve mousepad ihtiyaçlarınız için de yine Casper’ın web sitesini kullanabilirsiniz.

Casper Excalibur E750 incelemesi

Sonuç itibariyle E750 pek çok açıdan üst segment bir oyuncu sistemi. Beraberinde gelen mouse ve klavyedeki kalite bir yana, yeni nesil işlemci ve ekran kartlarından gücünü alması, AMD ve Nvidia arasında seçim şansı sunması, bugünün trendi olan sıvı soğutma sisteminden faydalanması ve fanlardan kablolamalara kadar kaliteli malzemenin kullanılması E750’yi sıkı oyuncular ve profesyoneller için bir adım öne çıkarıyor.
Casper Excalibur E750 incelemesi

Son olarak 24 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında geçerli olan Intel Gamer Days kampanyasından da bahsedeyim. Bu süre zarfında Excalibur Gaming bilgisayarlara indirimli fiyattan ulaşabileceksiniz. Yakında çıkışını yapacak olan Call of Duty: Modern Warfare II’nin kampanya kapsamındaki gaming laptop satışlarında ücretsiz olarak sunulduğunu da hatırlatalım.

Detaylı bilgi için tıklayın.



İlandır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!