30 yıllık tiryakilik gırtlak kanseri yaptı

Güncelleme Tarihi:

30 yıllık tiryakilik gırtlak kanseri yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 14:18

MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde gırtlak kanserinden zorlu bir ameliyatla kurtulan 56 yaşındaki Süleyman Çakıcı, 30 yıl günde 3 paket sigara içtiğini dile getirerek, "Şimdi çok pişmanım" dedi

Haberin Devamı

Şoför Süleyman Çakıcı, geçtiğimiz haziran ayında sesinin kısılması ve öksürük sorunu yaşamaya başlaması üzerine sağlık ocağına gitti. Çakıcı’yı muayene eden doktor, bir kulak burun boğaz uzmanına gitmesi gerektiğini söyledi. Medical Park Hastanesi’ne giden Çakıcı, Op. Dr. Aykut Bozan’a muayene oldu. Hastanın boğazından alınan kitlenin incelenmesi sonucu gırtlak kanseri olduğu anlaşıldı.


Çakıcı’nın geçirdiği ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Aykut Bozan, "Bu hastalıkta en büyük etken sigaradır. Sigarayı bıraksanız bile uzun yıllar risk devam ediyor. Süleyman bey de 9 yıl önce sigarayı bıraktığı halde etkisi uzun yıllar sürdüğünden kansere yakalanmış. O nedenle en iyisi sigaraya hiç başlamamak. Tiryakiyseniz, ‘İleride bırakırım’ demeden hemen bırakmak en doğrusudur" dedi.

Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Çakıcı ise "Şoför olduğum için özellikle yolda olduğum günlerde 3 paket sigara bitirirdim. Sigarayı bıraktım ama o benim peşimi bırakmamış. Gırtlak kanseri olmaktan kurtulamadım. Sigara içtiğim için çok pişmanım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!