‘Her önüne gelene silah ruhsatı verilmemeli’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 5 yıl içinde 120 vatandaşın yorgun mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Gürer, son yıllarda artış gösteren yorgun mermi isabet etmesi sonucu ölüm olaylarını, İçişleri Bakanlığı’na yönelttiği yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Gürer, önergesinde, şu soruların yanıtlanmasını istedi: “Son 5 yılda yorgun mermi isabet etmesi sonucu yaralanan veya yaşamını yitiren vatandaşlarımızın sayısal dağılımı yıllara göre nasıldır? Kaç kişi kolluk kuvvetlerimiz tarafından tespit edilip hakkında yasal işlem uygulanmıştır? Bu konuda ne gibi önlemler alınmaktadır?”

Gürer’in önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ateşli silah kullanmak suretiyle işlenen kasten öldürme ve taksirle öldürme suçu kapsamında uygulanacak yaptırımların 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerinde düzenlendiğini belirtti. Yerlikaya, yorgun mermiye bağlı olarak son 5 yılda meydana gelen asayiş olaylarında 120 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6571 şüpheli şahıs hakkında ise yasal işlem yapıldığını açıkladı. Gürer ise son yıllarda ülkemizde silahlanma oranında ciddi bir artış gözlendiğini belirtti.

Haberin Devamı

SİYASET VE ADAYLAR

- CHP’de aday adayları öyle kolaycı ki, seçilmesi çantada keklik yerlerde; 50-60 aday var, zor yerler için adaylığa soyunan yok. Neden Altındağ, Mamak veya Sincan için aday değilsin diyen yok!

- ESKİ DSP ve Galatasaray’da aday adaylıkları yaşayan sanayici Ali Fatinoğlu’nun, İYİ Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağı konuşuluyor, diğer bir aday ise milletvekili Buğra Kavuncu.

AKBABALAR BEKLEMEDE

- BEŞİKTAŞ Belediye Başkanı Rıza Akpolat, adaylığını ‘garanti’ gördüğünden olsa gerek hakkındaki soruları yanıtlamak gereğini duymuyor; aynı İmamoğlu gibi. Bize diyorlar ki “Bunları yazmanızın hiç kıymeti yok, kimsenin al gülüm-ver gülüm anlayışından ötürü rahatsızlık duyduğu yok, yazık size.” Bu yetmezmiş gibi şimdi de Beşiktaş’a son gün dilekçe veren Erhan Naci İşözen adaylığa soyunmuş. Kendisine ‘adaylık’ önerisini, milletvekili Tekin Bingöl önermiş; neden mi? İşözen, Tekin Bingöl’ün müteahhit kardeşi ile ortakmış. “Olayın gerisini bekleyin” dediler.

Haberin Devamı

Hırsız akbabalar neyi taşırlar, neyi dağıtırlar? Akrabalar, yandaşlar nasıl korunur?

SAMSUNLU ADAY BİR DÖNEM  İÇİN ADAY OLMAK İSTİYOR

Arayan bazı adaylar bizimle tanışmak ve kendilerini anlatmak istiyor. Sarıyer’e adaylık koyan, kendisini eski ilçe başkan ve meclis üyesi olarak tanıtan Mehmet Deniz elinde bir proje kitabı ile geldi. 40 yıllık siyasetçi; Sarıyer’in 16 adayından biri. “50 yıla yakın Sarıyerli olarak ilk kez ve bir dönem için göreve talibim” diyen Deniz, 30 sayfalık kitapçığında ilginç projelerini anlatıyor. Şimdiye kadar böyle bir hazırlık yapan aday  görmedik. Göçlere dayalı bir hesap yaptı. En çok Sivaslı, sonra Giresun, Kastamonu, Rize, Trabzon ve Samsunlu olduğunu belirterek, doğum yeri Samsun olduğundan bu seçmenlere güveniyor. Ne yazık ki CHP’nin İstanbul’daki Samsunluları değerlendiremediğini söyledi. Siyasetten biraz da uzak durduklarından mı nedir derken, “Aslında temsil edilmek de istiyorlar” diyor. Samsun’da eski Belediye Başkanı Muzaffer Önder vardır; iki kez %45’le seçildi. “Samsunlular kenara atılmamalı” diyor. Kendisini örnek partili olarak tanımlıyor. Ne için Sarıyer deyince “Belediyeyi toparlayıp seçilmişlere ders vermek istiyorum. Hayatımın 40 yılı siyasetle geçti, hiçbir şey beklemedim, tekrarlıyorum, hedefim ilk defa bir dönem için Sarıyer’i büyük farkla kazanmak ve İBB Meclisi’nde çoğunluğu sağlamak. AK Parti, MHP, İYİ Parti kesiminden kendime bir oy kayması olacağını görüyorum” dedi.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“İktidar artık ithalatın değil üretimin önemini anlamalıdır. Tarımda ithalat, Türkiye’ye felaket getirir. Önümüzde gitmemiz gereken bir tane yol vardır; o da ‘üretim devrimi’dir.” Cenk ÖZDEMİR

SİNAN ATEŞ İÇİN ADALET ARAYANLAR BULUŞUYOR

SİNAN Ateş ölüm yıldönümünde anılacak. Ankara’da ve Bursa’da sevenleri bir araya gelecek. Cinayetin işlendiği yerde kılınacak cuma namazı sonrası anma toplantısı ve basın açıklaması yapılacak. 30 Aralık Cumartesi günü ise Bursa’da ikindi namazından sonra Emir Sultan Camisi’nde mevlit okutulacak. Mevlit sonrası kabri başında anma yapılacak. Yakınları ve ailesi “Adalet isteyenler Sinan Ateş için bulaşacağız” dediler. Cinayetin üzerinden tam bir yıl geçti; hâlâ ortada bir iddianame yok. Azmettiriciler yok; gerçek katiller yok.

Haberin Devamı

SOL, KOMÜNİZM VE PKK

1980 öncesi komünizm gelecek korkusuyla sol boğuldu. 1980’den sonra da solu PKK’lı ilan ederek siyasal ve toplumsal alanda hareket etme imkânı bırakılmadı. Düzen PKK’dan, PKK bu düzenden beslendi. Şimdi yeni bir yol açıyoruz. Ne PKK terörüne ne bu rezil düzene halkımızı teslim etmeyeceğiz. Geri adım atmayacağız, tek bir sözü eksik söylemeyeceğiz. Halkımızla herkesin eşit olduğu bir düzen kuracağız.     Ali Haydar FIRAT

KURNAZ’IN KURNAZLIĞI

ÖNCE CHP Kepez Belediye başkan aday adayı olan, arkasından sosyal medyasından ve adını taşıyan internet sitesinden ‘Kepez’i kaldırıp sadece belediye başkan adayı unvanını taşıyan Önder Kurnaz, Muratpaşa ilçesi sınırlarında billboardlarda bu kez ‘belediye başkanı aday adayı’nı çıkartıp sadece ‘Önder Kurnaz 2024’ sloganıyla ortaya çıktı. Siyaset ‘kurnazlığı’ kaldırmaz!

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

ALİAĞA’DA ASBESTE DEVAM!

- İZMİR Aliağa’da asbest ve tehlikeli madde barındıran gemilerin sökümüne ilişkin TBMM’ye soru önergesi veren DEVA İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu’nun, “Meslek odaları, çevre örgütleri ve İzmirli vatandaşlarımız tarafından dile getirilen kaygılara rağmen tehlikeli atık barındıran yabancı menşeili gemilerin ülkemizde sökümüne izin verilmeye devam edilmesinin gerekçeleri nelerdir?” diye sorduğunu... 

ASKIYA ÇIKAN İMAR

- ÇORLU Önerler Mahallesi 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi uygulamasına ait parselasyon planlarının çalışmalarının tamamlanarak askıya çıkarıldığını...

Yazarın Tüm Yazıları