CHP’ye 3500 aday adayı

CHP’nin milletvekilliği adaylığına başvuranların sayısı 3500’e ulaştı. Bunların 800’ü İstanbul’u, 400’ü Ankara’yı ve 200’ü de İzmir’i tercih etti. Aday adaylarından 800’ü kadın oldu. Deprem bölgesinde aday adaylığı başvurusunda bulunanların sayısının ise 500’e yakın olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

CHP’nin 8 genel başkan yardımcısı büyük bir çaba göstererek ‘eleme’ sınavı yapıyor. Bu çalışmalar gecenin 01.00’ine kadar sürüyor. Bir genel başkan yardımcısı, en az 400-500 kişi ile görüştüklerini anlatırken, her aday için görüşmenin yaklaşık 10 dakika sürdüğü konuşuluyor.

Bazı parti yöneticilerine, Ankara ve İstanbul belediyelerinden telefonlarla ‘torpil’ yapılmak istendiği konusu ortaya çıktı ve bu konudaki eleştiriler dikkat çekti.

Seçimin gedikli bazı aday adayları, “CHP genelinde yüzünü ilk defa gördüğümüz aday adaylarının çokluğu ilk kez bu kadar dikkat çekti” eleştirisini yaptılar. Ve şöyle sözler ortaya atıldı: “CHP’de erkekler 30 bin artı 3 bin lira kayıt/dosya parası ödediler. Kadınlar ise 15 bin artı 3 bin lira, yani toplam 18 bin lira ödedi. Engellilerden de 18 bin lira alınması eleştiri konusu oldu.”

Haberin Devamı

AKP VE İYİ PARTİ FARKI

İYİ Parti’nin engellilerden para almadığı bildirildi. CHP’de ilk kez aday yoklaması yapılmadı. AKP’nin 25 Mart’ta elektronik sistem üzerinden ‘temayül’ yoklaması yapacak olması, CHP’liler arasında büyük tepki çekti.

AKP’de ortaya çıkacak isimler, görüşme yapıldıktan sonra parti yönetimince belirlenecek. Listenin son haline Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verecek.

İYİ PARTİDE ÖNSEÇİM

İYİ Parti’de tam sayısı bilinmemekle birlikte 13 büyükşehir ile bazı illerde önseçim yapılacağı öğrenildi. Mülakattan sonra telefonla arayan bir aday adayının şu eleştirisi haklı sayılmaz mı?

“Adaylara verilen formda, kendilerini tanıtan bölümün yetersiz olduğunu kimse fark etmedi mi?”

KİMLER ADAY ADAYI

Silivri’de yatan Osman Kavala’nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra’nın isminin kadın adaylar arasında yer alması dikkat çekerken, Kemal Kılıççaroğlu’nun yazar-romancı Ayşe Kulin’e (82) ve elektronik sanayicisi Sabri Yiğit’e (kardeşi de DSP’den milletvekili seçilmişti) adaylık önerisinde bulunduğu belirtiliyor. CHP’de örgütten gelen isimlerden, İTÜ mezunu mühendis Canan Sezenler’in 2 bölge için yaptığı adaylık başvurusunda hayli iddialı olduğu konuşuluyor.

 

Haberin Devamı

HASAN YILMAZ İYİ PARTİ’DEN RİZE’DEN ADAY ADAYI OLUYOR

ANAP eski Genel Başkanı, eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın oğlu Hasan Yılmaz’ın, Rize’den İYİ Parti milletvekili adaylığına soyunduğu öğrenildi.

Partisine ‘genç isimler’ kazandırmak isteyen Meral Akşener’in geçen pazar günü Beykoz Konakları’nda oturan Berna Yılmaz’ı ziyaret ederek Hasan Yılmaz’ın adaylığı için görüşme yaptığı ve bu görüşmenin aile tarafından olumlu karşılandığı kamuoyuna yansıdı. Ancak henüz bir karar verilmediği bildirildi. Berna Yılmaz’ın bu öneriye çok olumlu baktığı, hatta aday olduğunda oğlunun seçim kampanyası için Rize’de çalışmak istediği ve böylece oğluna moral vermek istediği iddiaları dikkat çekti.

Haberin Devamı

- İYİ Parti’nin MHP’den farksız olması için çabalayan ve bu tavrı ile bilinen Ağıralioğlu, HDP desteğini kabul etmeyeceklerinden bahisle çatlak ses vermeyi sürdürdü. İYİ Parti’nin bu halleriyle CHP’nin işi gerçekten zor.

- ZONGULDAK’ta; CHP’nin önceki iki dönemde milletvekili adayı olan ancak kazanamayan Buket Müftüoğlu, bu seçimde de aday adaylığı başvurusunda bulundu. Kozlu’da turizmci Hanife Bayram, Gelecek Partisi’nden milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. AKP eski Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman da aday adaylığını açıkladı.

MESAJ PANOSU

- 26. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Yazılı Haber Ödülü’nü Timur Soykan, BirGün’de “Karanlık dünya bir çocuğu yuttu” başlığıyla yayımlanan haberiyle kazandı. Haber, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızını, 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile “evliliğe” zorlayarak istismara maruz bıraktığını ortaya çıkarmıştı. Görüntülü Haber Ödülü ise Artı TV’den Mehmet Zeki Kaya’nın “Ferhat Encü’ye tokat, gazetecilere engelleme” haberine verildi.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

KOLUM kanadım kırık ama umudum bahar dalı.”     Orhan AYDIN

 GÜNÜN BİLDİRİSİ

İZMİR’de yapılan ‘İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin sonuç bildirgesinde, 61 ilkede 211 kararın 27 tanesine şerh konulurken, 184 kararın oybirliği ile alındığı açıklandı.”

BİLİYOR MUSUNUZ?

- ATİLLA Dorsay’ın, ülkemizde kadının konumu, siyaset ve sanat arası bağlar, önemli TV yapımları ve dizileri ile yaşadığı birkaç trajik olayı anlattığı ‘Övgüler, Yergiler, Atışmalar’ (Remzi Kitabevi) adlı kitabının çıktığını...

- KADİR Has Üniversitesi’nin kurucusu, hayırsever işinsanı, merhum Kadir Has’ın adına verilen ‘Üstün Başarı’ ödülünün Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ziya Öniş’e; ‘Gelecek Vadeden Bilim İnsanı’ ödülünün ise ise Doç. Dr. Bengi Akbulut’a önceki gün yapılan törenle verildiğini...

Haberin Devamı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın, TBMM’de Orman Kanunu’nda yapılan değişiklerle ilgili kanun teklifini eleştirerek “Phaselis Antik Kenti’ni de Antalya olarak korumakta kararlıyız. Phaselis’ten elinizi çekin” dediğini...

- 3 yıldır tarihi cami, külliye, medrese ve çeşmelerde, çok özenli bir restorasyon, bakım, onarım ve temizlik çalışmasıyla 21 ilçede 1.315 ayrı tarihi yapıyı onarıp restore eden İBB Miras Ekibi’nin, 2020’den bugüne 165 çeşme, 327 hazire, 12 türbe ile 18 Osmanlı dini yapısının bakım ve onarımını yaptığını...

- LÖSEV’in ‘Koli Koli Mutluluk’ buluşmalarında, Türkiye’nin dört bir yanından 6 milyonu aşkın gönüllüsü, iyileşmiş gençleri ve aile komiteleri ile birlikte, ‘Önce Çocuklar İyileşsin’ mottosuyla hazırladığı kolileri, 72 bini aşkın lösemi ve kanser hastasına ulaştırdığını....

- ART of İst Atölye ve Türkiye Down Sendromu Derneği ile birlikte Güzel Sanatlar Akademisi tarafından düzenlenen ‘SARP Resim Sergisi’nin; 25 Mart Cumartesi saat 14.00’te Küçükçekmece Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi Performans ve Sanat Galerisi’nde yapılacak açılışın ardından 15 Nisan’a kadar ziyarete açık olacağını...

- BAKIRKÖY Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek 27. Troya Kültür Sanat Ödülleri Töreni, 2 Nisan Pazar 20.30’da, Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılacağını...

Yazarın Tüm Yazıları