CHP ‘Ortanın Sağı’na geçti

Cumhuriyet’ten Zülâl Kalkandelen dünkü yazısına ‘Ortanın Sağı’ başlığını koymuş. Yazısına “Şeriatın kestiği parmak acımaz”, “Kul hakkı yemenin daniskası”,  “Sevgili peygamberimiz ne buyuruyor?”, “İşçinin ücretini alınteri kurumadan ödeyiniz”, “Biz NATO’nun genişlemesinden yanayız” cümleleri sıralayarak kimden söz ettiğini soruyor.

Haberin Devamı

Kalkandelen’in yazısını özetliyoruz:

“Sağ siyasetten birisi değil; Akşener, Davutoğlu, Babacan, Karamollaoğlu da değil. Hiçbiri değil. Söz konusu kişi, ilk anda aklınıza gelmeyen biri: CHP Sözcüsü Faik Öztrak! CHP’de dini kavramlarla mesaj verip NATO’yu öven sadece Öztrak değil, aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu... Sürekli olarak ‘kul hakkı’ diyor, ‘Allah’ın izniyle iktidara geleceğiz, Allah’ın izniyle adaleti getireceğiz’ diyor; ‘NATO, 21. yüzyılda demokrasinin güvencesi’ diyor!

Dini siyasette araç olarak kullanınca...

Ümmet toplumunu geride bıraktığımızı; Türkiye Cumhuriyeti’nde kulların değil, yurttaşların var olduğunu görmezden geliyorlar.

Haram ve helal kavramları ile yolsuzlukları eleştirmeye çalışırken laik bir cumhuriyette esas olanın hak ve hukuk kavramları olduğunu unutmuşa benziyorlar.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu için de, “‘Helalleşme’ söylemini de buna eklemleyerek partisinin önceki dönemlerini zan altında bırakıyor. AKP’nin ithamlarına destek vermiş oluyor” diyen Zülâl Kalkandelen, CHP’nin ortanın sağına geçtiği de savunuyor.

“Üzüm üzüme baka baka kararır.”

(Yazının tamamı sosyal medyadan okuyabilirsiniz.

NALLIHAN’A İKİ BAŞMÜFETTİŞ

NALLIHAN’da Sarıçalı Dağı’nda anıt ağaçların kesilmesi konusunda İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’nin Bakan’a yönelttiği sorusu ile ilgili dünkü yazımıza Orman Genel Müdürlüğü’nden (OGM) açıklama geldi.

Ormanlarımızın 1939 yılından bu yana (183 yıldır) korunması konusunda planlı şekilde çalışmalar yapıldığı belirtilen açıklamada şu ilgiler veriliyor: “Söz konusu alanda bakımı yapılan ağaçların ekonomik ömrü tamamlanmış, gelişimleri durmuş ve öz çürüklüğü baş göstermiştir. Bundan dolayı bu alanda teknik ormancılık esasları doğrultusunda bakım yapılması uygun görülmüştür. Ormanlarımız pek çok fonksiyonun bir arada bulunduğu başlı başına bir ekosistemdir. Ormanlarımızda yaptığımız ‘Fonksiyonel Amenajman Planları’ yapacağımız çalışmalara yön vermektedir. Ormanlarımıza yapılacak her türlü mevzuat dışı faaliyetin adli ve idari olarak takipçisiyiz. Söz konusu olayı her yönüyle incelemek üzere Genel Müdürlüğümüz 2 başmüfettiş görevlendirmiş olup dün (önceki gün) itibarıyla sahada incelemelere başlanmıştır.”

Haberin Devamı

BÜYÜKEKŞİ’DEN YANIT BEKLİYORUZ

TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin bir TV programında yaptığı açıklamalar arasında yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili olarak “Biz mevcut sistemi (8’i sahada 14 yabancı) bir yıl uzattık. Gerekirse yabancı konusunda sınır getirmeyebiliriz” dedi. Bu konuda eski Devlet, Millî Savunma ve Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk şu değerlendirmeyi yapıyor:“Futbolun dünya ölçeğinde bir spor hâline geldiği, hemen her ülkenin futbol takımlarında yabancı oyuncular da bulunduğu bir gerçek. Ama her ülkede bir futbol sezonu sonunda şampiyon olan takımların başka ülkelerin şampiyon takımlarıyla karşılaştıkları; ayrıca her ülkenin yalnız kendi vatandaşı olan oyunculardan oluşan millî takımlarıyla katıldıkları kıtalar veya dünya ölçeğinde uluslararası şampiyonalar olduğu da bir gerçek.

Haberin Devamı

Türk millî takımı oyuncuları ise, Türkiye’deki futbol kulüplerinin Türk oyuncuları ile yabancı ülkelerde oynayan Türk futbolcuları arasından seçilmektedir. Bu bakımdan Türkiye’deki futbol kulüpleri, öncelikle Türk oyuncular yetiştirmek, bunun için gereken altyapıyı oluşturmak zorundadırlar. Bu kulüplerin takımlarında yer alabilmek için bekleyen sayısız genç vardır. Yabancı oyuncu sayısını makul bir rakamda tutmak gerekir. 11’er oyuncu ile  oynanan futbol için sahada 8, toplam 14 yabancı oyuncusu olan bir takım, ne ölçüde Türk takımı sayılabilir? Bu takımlar Türk Millî takımının omurgasını nasıl oluşturabilir? 

‘TÜRK FUTBOLUNU GELİŞTİRMEK’

Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, federasyonun başta gelen kuruluş amacını ‘her türlü futbol faaliyetlerini millî ve milletlerarası kurallara göre yürütmek, teşkilâtlandırmak, geliştirmek...’ olarak belirtmektedir. Aynı Kanun’da Federasyon’un en başta sayılan iki görevi şöyle ifade edilmiştir:

Haberin Devamı

Türkiye’deki her türlü futbol faaliyetini yürütmek, düzenlemek ve denetlemek.

Futbolun gelişmesini ve yurt sathına yayılmasını sağlamak.

Açık yasa hükümleri karşısında, yabancı futbolcu konusunda hatalı uygulamayı sürdüren, hatta yabancı sınırlamasını kaldırmayı dahi düşünebilen Türkiye Futbol Federasyonu, Türk futbolunu yabancılarla mı geliştirmek, futbolu yabancı oyuncularla mı ‘yurt sathına’ yaymak istiyor? Federasyon, yasal görevlerini böyle mi yerine getirecek? Başta sporseverler olmak üzere, Türk halkı bu soruların cevaplarını bekliyor.”

MESAJ PANOSU
‘Göz Yumma’

SABANCI Vakfı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’ne özel hazırladığı ‘Göz Yumma’ adlı film ile Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin 20. Altın Pusula Ödülleri’nde ödüle değer görüldü. Film, erken yaşta ve zorla evlendirilen kız çocuklarını konu alıyor.

Haberin Devamı

BİANET’in yerel ve ulusal kaynaklardan derlediği haberlere göre; erkekler haziranda en az 32 kadını ve yedi çocuğu öldürdü; en az 89 kadına şiddet uyguladı. Kadınları öldüren erkeklerden biri polis, biri de astsubaydı. En az üç kadın koruma kararına rağmen öldürdü. Öldürülen kadınlardan biri Kırgızistan yurttaşıydı.

İPEKÇİ VE DALOKAY

ABDİ İpekçi Parkı’nın dönemin Belediye Başkanı Vedat Dalokay’ın projelendirilmesiyle yapıldığını, parkın içinde 2021 tarihinde bir çalışma başladığını, ABB Çevre Koruma Daire Başkanlığı’nın bu çalışmasının bitiş tarihinin 180 gün yazdığını, bu sürenin de dün dolduğunu belirten Umut Özkan, “Bu park ne zaman bitecek? Ankaralı ne zaman yeşile bakıp bir nefes alacak?” diye sordu.

BİLİYOR MUSUNUZ?

CAPE Town 84 Harrington Caddesi’ndeki 12 katlı gökdelenin, dünyanın kenevir bloklarından ve kenevir yapı malzemelerinden inşa edileceğinin açıklandığını...

ABD’de açıklanan en iyi göçmen listesinde, pizza zinciri Champion Pizza’nın sahibi ve yardım çalışmalarıyla tanınan Hakkı Akdeniz’in de yer aldığını...

TÜRK Eğitim-Sen’in, aşçı ve aşçı yardımcılarının teknik hizmetler sınıfında değerlendirilmesi için MEB’e başvuruda bulunduğunu...

Yazarın Tüm Yazıları