Akşener’in hesabı nedir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’ye seçimleri kaybettirmeye yemin etmiş durumda. Durum en son Antalya’da patladı. Akşener, Antalya’da CHP’yi ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nı hedefleyerek; “Bu sahtekârlıkların gereğini yapmak benim için namus borcu” dedi. Söz ağır!..

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘kazanacak aday’ tartışmasıyla Kemal Kılıçdaroğlu’na seçimleri kaybettiren Akşener, şimdi de her yerde ‘kaybedecek aday’ çıkararak CHP’yi kaybettirmeyi hedefliyor. ‘Bu siyaset kendi partisine ve Akşener’e ne kazandıracak?’ sorusu merak uyandırıyor. Evet hesap ve plan nedir?

EYÜP’TE İSTİFALAR

Eyüpsultan’da İYİ Parti İlçe Başkanı Hatice Gürbulak ve yönetimi istifa ederek, CHP adayı Dr. Mithat Bülent Özmen’e destek açıkladı. Gürbulak bu seçimlerde bütün cumhuriyetçi ve demokrat güçlerin birleşmesi gerektiğini açıklayarak, Eyüpsultan’da CHP adayı Özmen’e ve Ekrem İmamoğlu’na oy vermek gerektiğini ifade etti. Eyüpsultan’ın ve İstanbul’un ranta kurban edilmemesi için Eyüpsultan ve İstanbul ittifakı oluşturduklarını söyledi ve vatandaşları ittifaka davet etti.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ 

“Yaşamımızdaki hırsızlıkları azaltan edebiyat, sanat, felsefe ile bilim gibi her türlü entelektüel, çalışmaya elimizden geldiğince daha çok zaman ayırmanın yollarını bulmalıyız.” Prof. Dr. Coşkun TECİMER

 

CUMHURİYETİN BEKÇİLERİ SİRMEN’İ YALNIZ BIRAKMADI

 

‘ULU ÇINAR’ TOPRAĞA VERİLDİ

‘İYİ İnsan’ Ali Sirmen’in (85) cenazesi önceki gün büyük bir kalabalık tarafından Zincirlikuyu Camii’nden kaldırılarak aynı ismi taşıyan mezarlıkta toprağa verildi. O bir insan hazinesiydi, Cumhuriyetin savunucusuydu. Demokrasi ve barış yanlısıydı. Cumhuriyetin çıkarlarını savunan güçlü isimlerden biriydi. Aydın okurlarının yol arkadaşıydı. Sirmen’i ailesi, dostları çalışma arkadaşları, demokratik kitle örgütleri, siyasiler ve gazeteciler yalnız bırakmadı. Sirmen son yazısında ‘laiklik olmadan demokrasi olamayacağını’ belirtiyordu. Barış Derneği davasından yargılandı, hapis yattı. Darbelere ve baskılara kar?? ??kan?ş Derneği davasından yargılandı, hapis yattı. Darbelere ve baskılara karşı çıkan Sirmen, Uğur Mumcu’nun yakın çalışma arkadaşıydı. Nadir Nadi, Oktay Akbal, İlhan Selçuk, Sami Karaören, Oktay Kurtböke gibi isimlerle çalıştı. Din sosyoloji hocası Prof. Dr. Sait Doğan “O keramet sahibiydi” dedi.

Haberin Devamı

Kendisini yalnız bırakmayan Cumhuriyetçiler, aydınlar ve okurlarından çoğu camiye gelen, mesaj gönderen tespit edebildiğimiz isimler şöyle: 

Alev Coşkun, Ali Sirmen’in oğlu Devrim Sirmen, eşi Deniz Sirmen, Mine Sirmen’in ablası Zeynep Türkeri, Güldal  Mumcu, Özgür ve Özge Mumcu, Gencay Şaylan, Işık Kansu, Özgür Özel, Ekrem  İmamoğlu (çok sayıda belediye başkanı ve yeni adaylar), Tayfun Akgüner, Hüseyin Yıldız, Mine Esen, Sertaç Eş, Gamze Akdemir, Özdemir İnce, Altan Öymen, Onur Öymen, Oktay Ekşi, Enis Berberoğlu, Işık Kansu, Mustafa Balbay, Ercan Karakaş, Vahap Munyar, Sibel Güneş, Pınar Türenç, Nazan Moroğlu, İnan Kıraç, Bülent Eczacıbaşı, Rıdvan Budak, Prof. Hakkı Keskin, Av. Atilla Coşkun, Av. Yaşar Yaltı, Şükran Soner, Umur Talu, Sedat Ergin, Mehmet Yaşin, Mustafa Gazalcı, Ahmet Arpad, Ali Ekber Ataş, Zeynep Oral, Sevgi Özel, Nilgün Cerrahoğlu, Zülal Kalkandelen, Ahmet Saltık, Mehmet Karaören, Mete Tapan, GS 112 Devre öğrencileri, Prof. Mehmet Haberal, Meral Akşener, Mine Kırıkkanat, Orhan Bursalı, Atilla Dorsay, Mehmet Basutçu, Nazım Alpman, Hulusi Turgut, Özlem Yüzüak, Coşkun Özdemir, İbrahim Yıldız, Süheyl Batum, Ataol Behramoğlu, Dursun Özbek, İlker Başbuğ, Ahmet Yavuz, Melih Aşık, Emre Kongar, Işıl Özgentürk, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Füsun Özbilgen, Lütfü  Türkkan, Ahmet Aras, Alper Taş, Yılmaz Ateş, Nazif Okumuş, Yakut Irmak, Ayhan Alkış, Fazıl Sağlam, Devrim Ulucan, Muammer Keskin, Emrah Şahan, Turgut Kazan, ümit Zileli, Merdan Yanardağ, Menderes Samancılar, Ayşe Kulin Haluk Hepkon, Arif Kızılyalın, Murat Ağırel, Hakan Akarsu, Musa Ağacık.

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

 

11 ARTI 13 OLACAK

- KILIÇDAROĞLU, CHP’nin mevcut 11 büyükşehir belediyesine Bursa ve Balıkesir gibi önemli iki büyükşehrin de ekleneceğine inandığını belirtti ve “CHP için uydurulan haberler, asparagas haberler. Türkiye’nin kurtuluşu CHP’de” diye konuştu.

TÜİK’e göre Türkiye’de en fazla cami olan ilk 10 il şunlar: İstanbul 3 bin 555, Konya 3 bin 255, Ankara 3 bin 199, Samsun 2 bin 751, Kastamonu 2 bin 605, Antalya 2 bin 306, Ordu 2 bin 123, Diyarbakır 2 bin 79, Şanlıurfa 2 bin 107, Trabzon 2 bin 69.

ROMANYA’DA ABD ÜSSÜ

- ABD, Romanya’ya askeri üsler kurdu. Askeri yığınak yaptı. Bu ülkeyi Rusya’ya karşı ön cephe haline getirdi. Ukrayna yetmezse Romanya da savaşa sürüklenecek. Ama hazırlıklar sadece Rusya için değil, Karadeniz için. ABD, Romanya’ya yerleşir yerleşmez itirazlar başladı. İbrahim KARAGÜL

 

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ

- CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün, benzin ve motorine yeni fiyat artışları beklendiğini söylerken, “Fiyat artışıyla benzin ve mazotun litresi yaklaşık 45 TL olacak. Akaryakıt fiyatları dünyada düşerken bizde artıyor. Akaryakıt fiyatına gelen zamlar iğneden ipliğe her şeye yansıyor. Vatandaşlar seçim sonrası gelecekle zamlar nedeniyle endişeli” dediğini...

CEZA İSE CEZA BU!

- SEVİLLA takımının kalecisine saldıran holigana hapis ve 40 yıl statlara giriş cezası verilmiş. Kendini savunan ve saldırganı yere yıkan kaleciye ceza verilmezken, çalıştığı şirket saldırgan taraftarı kapının önüne koymuş. Verin böyle cezalar, bakın bir daha oluyor mu böyle. Gani MÜJDE

Yazarın Tüm Yazıları