Alayına  

Tiktok’un fenomen isimlerinden biri olan Kürşat Juan'ın 'Alayına' şarkısı geçtiğimiz hafta yayınlandı. Tabiri caizse çıktığı an itibariyle fırtına gibi esti. Klip yayınlandığı gün Youtube trendlerde ilk sıraya ışık hızıyla yerleşti. En son baktığımda 6 milyon izlenmeyi geçmişti bile. Şu zamanda o rakamlara şarkı çıkar çıkmaz eskisi kadar kolay erişilemezken Kürşat, hatırı sayılır bir etkileşim sağlayarak kısa sürede iyi geri dönüşler aldı.

Haberin Devamı

'Alayına' şarkısı dinler dinlemez nakaratıyla akılda kalıyor. Bir kere dinledikten sonra gün içinde söylemesi garanti dediğimiz parçalardan bir tanesi. Sözleri şu sıralar çok konuşuluyor. TikTok dünyasından bazı isimlere göndermeler yapan “Alayına”, bir nevi bu dünyaya meydan okuyor. Baştan söyleyeyim TikTok’un yabancısıysanız şarkıyı anlamak için bir kullanma kılavuzu şart. Olaylara vâkıf olunca dinlemesi daha keyifli oluyor.

 

Kürşat gördüğüm kadarıyla içinde bulunduğu TikTok dünyasına objektif eleştiri yapabilen, hoşuna gitmeyen noktaları açık açık söyleyen biri. Bu platformu kötü kullananlara karşı görüşlerini hiç esirgemiyor. Tiktok hem dünyada hem de ülkemizde çok rağbet gören bir platform. Şimdilerde oranın gücünü gören pop camiası akın akın buraya göç ediyor. Kaçı orada barınır ve platformun gerekliliklerini yerine getirir bunu zamanla göreceğiz. Kürşat’a gelecek olursak yükselen bir başarı grafiği var. Sevenleri gün geçtikçe artıyor.

 

Young Star

Haberin Devamı

'Derdi Ne? ' isimli parçası ile listelerde başarı sağlayıp, sosyal medya platformlarındaki dinlenme rakamları ile dikkat çeken Samsunlu rapçi Sefo, 2020 yılında art arda çıkardığı teklilerle başarısını perçinlemiş genç bir isim. Bana göre Sefo’nun rapinin kendine has olması ve ‘Bu Sefo okuması!’ dedirten tarzı onu diğer isimler arasından sıyırıp farklı bir yere koyuyor.

 

Sefo şimdi yeni şarkısı 'Young Star' ile 2021 yılını selamlıyor. Şarkının söz ve müziğine de imza atan 22 yaşındaki rapçi, 'Young Star'ı kendisini yıldız hisseden herkes için yazdığını söylemiş. Hayallerinin peşinden koşup istediği başarıyı elde edenlerin ve ‘ Yapamazsın’ diyenlerin karşısına ‘ İşte buradayım’ diyerek eskisinden daha güçlü çıkanların marşı olmaya gelmiş “ Young Star “ şarkısı.

 

Düzenlemesini Aerro'nun yaptığı şarkının klibi Sait Halim Paşa Yalısı'nda çekilmiş. Mali Ergin'in yönetmenliğini yaptığı klip 60 kişilik bir ekiple ile ortaya konmuş. Sefo’ya video klipte İngiliz, Japon, İspanyol, İsveçli, Kazak ve Türk olmak üzere 5 farklı milletten oyuncu eşlik etmiş. Gayet şaşalı gözüken video klip çalışması ile 'Young Star' dijital platformlarda sizi bekliyor. Dinleyip yıldız hissetmeyen yok şimdiden söyleyeyim.

 

 

En Güzeli

Haberin Devamı

Şarkılarına , müzik dünyası içindeki duruşuna ve aile hayatına şapka çıkardığım Özgün, yine kalplere dokunan bir iş ile karşımızda. Bu sefer kendisi için özel ve önemli olan bir şarkıyı dinleyicisi ile paylaşıp, yeni aşklara fon müziği olarak armağan etmiş.

 

Özgün, eşi Nida Uğurlu'ya 2012 senesinde evlilik teklifi için özel olarak yazdığı "En Güzeli" isimli şarkıyı şimdi müzikseverlerle paylaşıyor. Fikir o kadar güzel ki böyle bir mutluluğu yıllar sonra tekrar daha geniş kitlelerle yaşamak ayrı bir kutlama gibi olmuş.

 

Düzenlemesi, mix ve mastering'i Onur Koç tarafından yapılan şarkı kademe kademe yükselen duygusuyla sizi romantizmin orta yerine bırakıveriyor. Böylesine anlamlı bir şarkının görseli yine aynı incelikte nakış gibi hazırlanmış. Özgün ve eşi Nida Uğurlu'nun Aytül Keskin ve Selim Delil tarafından çekilen düğün görüntüleri, Burak Sesli’nin yönetmenliğinde tekrar kliplendirilerek ölümsüzleştirilmiş.

 

Haberin Devamı

2021 yılında hayatlarını birleştirmeye hazırlanan çiftlerin mutluluklarına  ve ilk danslarına eşlik etmesi kuvvetle muhtemel olan ‘En Güzeli’ isimli Özgün şarkısına vakit kaybetmeden kulak verin.

 

 

Haftanın tavsiyesi

Bu haftanın tavsiyesi Beşir Bayraktar’ın yeni şarkısı ‘Dur’.  İlk olarak 2014 yılında çıkardığı ‘Buhran’ isimli şarkısı ile müzik dünyasına merhaba diyen Bayraktar, ardından çıkardığı şarkılarla üretime hız kesmeden devam etti.

 

Şimdi “Dur” isimli yeni şarkısı ile müzikal yolcuğuna devam eden Bayraktar, eli yüzü düzgün tertemiz bir pop şarkısını müzikseverlerin beğenisine sunuyor.

 

Söz ve müziği Beşir Bayraktar’ın kendisine, düzenlemesi  ise Okan Akı’ya ait olan şarkının mix ve mastering’inde Emre Kıral’ın imzasını görüyoruz. Parçanın aynı zamanda Perest tarafından yapılmış bir versiyonu yer alıyor.

Yazarın Tüm Yazıları