Kadınlarda genital estetik ameliyatı

Son yıllarda internetle birlikte tıbbi bilgiye ulaşmadaki kolaylık ve estetik cerrahi işlemlerin daha yaygın hale gelmesi ile birlikte, kadınların estetik ameliyatlara ilgisini arttırdı.

Haberin Devamı

Kadınlarda genital estetik ameliyatı

Özellikle pandemi sürecinde kadınların kendi bedenlerine yönelik dikkati artarken, vücutlarını daha yakından incelemeleriyle birlikte vücutlarındaki bir takım normal dışı yapıları fark etmelerine yol açtı. Vücutlarında rahatsız oldukları noktaları değiştirmek konusunda cesur olmaya başladı. Estetik ameliyatlarının jinekolojide en çok tercih edileni ise genital estetik ameliyatı olmaktadır. Bu estetik ameliyatlar, kadın genital organlarında estetik ve sağlık amaçlı yapılan cerrahi ve cerrahi olmayan uygulamaları içermektedir. Genital bölgedeki iç dudaklar (labiumlar) bunlardan en çok karşılaşılanıdır. Labiumların dışa doğru uzaması ve sarkması halinin düzeltme ameliyatı ise labioplasti adını alır. Labioplasti ameliyatı ile merak edilenleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aslıhan Yazıcıoğlu’na sorduk.

Kadınlarda genital estetik ameliyatı

SAĞLIK İÇİN DE TERCİH EDİLİYOR

Vücudu bir bütün olarak algılayan günümüz kadını, sadece estetik kaygılarla kilo verme, fit olma, güzel bir yüz ve estetik bir genital yapıya sahip olmayı değil aynı zamanda sağlık için de birtakım değişikliklere gitmeye yöneliyor. Öte yandan dış genital organların normal ve normal dışı yapılarının nasıl olduğunu tanımlamak her zaman mümkün olmamaktadır. Bu tanımı yani normal dışı genital yapıları; normalden büyük iç dudaklar, sarkık asimetrik ve koyu renkli olması veya geçirilmiş doğumlar sonucu meydana gelen vajinal sarkıklık, kötü iyileşmiş epizyotemi dikişleri, kimi zaman idrar kaçırma ve vajinadan gelen hava sesi ile tanımlamak mümkün.

İYİLEŞME 1 HAFTADA TAMAMLANIR

Bazen milimetrik dokunuşlar bazen de daha geniş kapsamlı cerrahi düzeltmelerde inanılmaz etkin sonuçlar almak mümkün. Örneğin iç dudak estetiği olarak adlandırılan labioplasti işlemlerini anestezi altında 30-45 dakikalık bir operasyonla gerçekleştirmek mümkün. Ağrı ve acısı sanılanın aksine oldukça az olup iyileşme 1 haftada tamamlanır. Kadın günlük yaşantısına operasyondan sonraki gün döner. 1 hafta ve 3 hafta sonra kontroller sağlanır. Lokal ve ağızdan basit ağrı kesici ilaçlar ve antibiyotik kremler yeterli olmaktadır.
Cerrahi sonrası sonuçlar oldukça yüz güldürücüdür. Dokunun nihai şekli operasyondan 1 ay sonra ortaya çıkar. Aynı seansta birkaç işlem örneğin labioplasti ve vajina daraltma veya labioplasti ve renk açma uygulanabilmektedir.

Yazarın Tüm Yazıları