Otomobiller sürücüsüz olursa biz içinde ne yapacağız sahi?

Otomobiller gelecekte sürücüsüz olacak; kuşkusuz Google başta olmak üzere bazı teknoloji devlerinin bu konuda kayda değer çalışmaları da var. Henüz yolun çok başında olduğumuz muhakkak; ancak 5 yıl sonrasında bugünün çok ötesinde olacağımız da su götürmez bir gerçek. Otomobillerin sürücüsüz olması bugüne kadar pek çok tartışmayı da beraberinde getirdi; mesela güvenlik...

Haberin Devamı

Sürücüsüz otomobillerin yollara düşmesi trafikte yeni bir tehdit olur mu? Ancak bu yazımda güvenliği tartışmak yerine olaya bambaşka bir açıdan bakacağız. Otomobilleri artık kullanmadığımız günleri düşünün; trafikteyiz, İstanbul'un trafik çilesini çekiyoruz. Saatlerce araç içinde direksiyon başında değilken ne yapacağız?

Otomobiller sürücüsüz olursa biz içinde ne yapacağız sahi

Evimiz, iş yerimiz dışında otomobillerimiz de gelecekte fazlasıyla vakit geçirdiğimiz bir ortam halini alacak. Ama salt direksiyon başında olmamız gerekmediğinden artık bambaşka aktivitelerde bulunabileceğiz. Özellikle CES 2017 etkinliğinde birçok konsept otomobille karşılaştık. Dikkat çeken en önemli nokta bu araçların eko sistemi ciddi manada değiştirmesi oldu.

Haberin Devamı

Bir yaşam alanına dönecek olan otomobiller ev ile iş arasında köprü vazifesi görecek. Kullanıcılar hem çalışmalarını araçlarında yürütebilecek; hem de koltukların arkasında yer alan ekranlardan oyun oynayıp televizyon seyredebilecek. Bugün de bunu yapabiliyoruz kısmen; ancak şoför koltuğunda oturanlarımız hariç elbette! Oysa sürücüsüz otomobille tüm aile ve arkadaşlar aynı eko sistemi paylaşabilecek.

Otomobiller sürücüsüz olursa biz içinde ne yapacağız sahi

Kısacası otomotiv devleri de bu geleceğe hazırlanıyor; artık şirketler ev ve iş dışında üçüncü bir çevre olarak otomobilleri hayal ediyor. Elbette bu şu an sadece bir hayal; ama yakın gelecekte otomobillerde çok daha fazla şey yapacağımız gerçeği de önümüzde duruyor.

Yazarın Tüm Yazıları