Ekonomi Hürriyet’ten okunur

HAYAT su gibi akıp giderken değişim ihtiyacı da baş döndürücü bir süratle artıyor. Teknolojinin hızının yanı sıra gündemin değişim hızına da yetişmekte zorlanıyoruz. Kendimizi sürekli yenileme çabası içindeyiz. Amacımız sürüklenip giden gündemin içinden olayları süzüp Hürriyet Ekonomi tecrübesiyle aktarmak. Farkımız olup biteni ekonominin teknik, ağdalı terminolojisinden arındırıp herkesin anlayacağı bir dille anlatmak. Bunun için bir süredir Hürriyet’in ekonomi sayfalarında bir dizi yeniliği hayata geçirdik. Bugün size bu yeniliklerden bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

VATANDAŞIN EKONOMİSİ:

Türkiye gibi gündemin çok hareketli olduğu bir ülkede ekonomide de her gün birbirinden önemli yeni gelişmeler oluyor. Bu gelişmelerin her biri vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Bir süredir her cumartesi benim kalemimden okumakta olduğunuz ‘Vatandaşın Ekonomisi’ köşesi aslında bana değil, size ait olan bir köşe. Hedefim, ekonomide olan bitenlere vatandaşın yani sizlerin penceresinden bakmak. Vergilendirilmiş kazanç ne kadar kutsalsa, vergisini ödeyen vatandaşın hakkı da bir o kadar kutsal. Vergi mükelleflerinin verdiği her kuruş verginin bir toplumsal fayda olarak ona geri dönmesi gerekiyor.  Amacım vergisini ödeyen vatandaşın hakkını sonuna kadar savunmak.

SOSYAL GÜVENLİK:

Nüfusumuzun yüzde 87’si sosyal güvenlik kapsamında. 20 milyon aktif çalışan, 12 milyona yakın emekli ve 35 milyondan fazla da akrabalık bağlarıyla onların imkanlarından faydalanan var ama kimse sosyal güvenlikten doğan haklarını tam anlamıyla bilmiyor. Hürriyet, tecrübeli kalem Noyan Doğan’ın hazırladığı Sosyal Güvenlik Köşesi ile, tüm kesimlere hem haklarını hatırlatmayı hem de merak ettikleri sorularını cevaplamayı hedefliyor. Çok tartışılan kıdem tazminatından asgari ücrete, emekli maaşlarından sağlık hizmetlerine, yapılan kesintilerden ödenen ek ücretlere kadar bu alandaki tüm yenilik ve gelişmeleri her çarşamba Sosyal Güvenlik Köşesi’nde yer alacak.

Haberin Devamı

VERGİ DOKTORU:

Konusunun uzmanı Ahmet Karabıyık, vergi cephesindeki tüm güncel gelişmeleri okurlara aktarıyor. Vergi Doktoru Karabıyık, alışılagelmişin dışında sadece şirketlere değil, çoğunlukla mali müşaviri olmayan ve bu anlamda kendi işlerini takip etmek zorunda kalan, kira başta olmak üzere gelir elde edip vergi verenlere yol gösteriyor. Vergi Doktoru’nu okuyanlar yasaların ‘imkan tanıdığı’ tüm avantajları bu köşede takip edebiliyor. Her hafta çarşamba günleri yayınlanan ‘Vergi Doktoru’ köşesi aynı zamanda iş hukuku konusunda da önemli sorunları gündeme getirip çözüm önerileri sunuyor.

BİLİNÇLİ EKONOMİ:

Hürriyet’in tecrübeli enerji muhabiri Merve Erdil’in hazırladığı ve cuma günleri yayınlamaya başladığımız sayfanın aslında tek bir hedefi var. Dünyanın giderek azalan kaynaklarını korumak için yapılan ve yapılacak ne varsa duyurmak ve bu alanda medyada Türkiye’nin platformu olmak. Sürdürülebilirlik kavramı son yıllarda yavaş yavaş ülkelerin, şirketlerin, belediyelerin ve bireylerin hafızasına giderek artan bir şekilde yerleşiyor. Hem Türkiye’de hem de dünyada bu konudaki son gelişmeleri bu sayfada bulabileceksiniz. Daha bilinçli tüketmek bizim elimizde…

Haberin Devamı

HÜRRİYET STARTUP (GİRİŞİM):

Yeni nesil girişimcileri destekleme akımının hayatımıza soktuğu bir kavram ‘startup’. Her ne kadar Türkiye’de hayata geçmesi ABD’den oldukça geri kalsa da son yıllarda iş dünyasının bu konuya verdiği destek giderek büyüyor. Geride bıraktığımız hafta yapılan G3 Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu ve aralık ayında Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin gerçekleştireceği İnovasyon Haftası girişimciliği Türkiye’nin gündemine sokan etkinliklerden sadece ikisi. Aslında bugün kullandığımız her şeyin ardında ‘küçük bir girişim’ hikayesi yatıyor. Her perşembe Ahmet Can’ın hazırlayacağı Hürriyet Startup sayfasıyla işte bu hikayeleri duyurmayı, genç girişimcilere ilham vermeyi hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Ekonomi Hürriyet’ten okunur

HÜRRİYET PAZAR EKONOMİ

Hürriyet’in ekonomi sayfalarında hayata geçirdiğimiz yenilikler hafta içi sayfalarımızla sınırlı değil. Hürriyet Ekonomi sayfaları hafta sonu da dopdolu. Hürriyet’in tecrübeli kalemleri özellikle pazar günleri çok farklı bir içerikle okurların karşısına çıkıyor.

ERTUĞRUL ÖZKÖK ile ŞİRKET SIRLARI

Dünyaya hakim dev sanayi şirketleri yerini sessiz sedasız teknoloji şirketlerine, inovasyon ürünlerine bırakırken Ertuğrul Özkök her pazar yeni bir sırrı gün ışığına çıkarıyor. Usta kalem, senaryo tadındaki yazılarıyla sizi bazen küresel bir başarı hikayesinin içine, bazen de bir batış öyküsünün derinliklerine sokuyor.  Şirketlerin iç dünyasına, tepe yönetimlerinin perde arkası sırlarına ulaşmak için pazarları kaçırmayın.

Haberin Devamı

VAHAP MUNYAR ile İŞİN SÖZÜ

Ekonomi basının en tecrübeli isimlerinden Vahap Munyar iş dünyasındaki gelişmeleri her pazar kendine has üslubuyla okurlara aktarıyor. Munyar ile kah Pakistan’ın en ücra köşesindeki bir Türk girişimci ile birliktesiniz, kah Anadolu’nun bir sahil kasabasında turizm yatırımına soyunan bir işadamının yanı başında. Onun yazılarında Türk insanının girişimciliğini besleyen yaratıcı enerjiyi okuyoruz. Munyar, yalnızca Batı’daki büyük kentlerin değil, Anadolu’nun da muazzam ekonomik gücünü, potansiyelini ortaya koyuyor…

JALE ÖZGENTÜRK ile EKONOMİ FISILTILARI

Peki ama gerçekte ne oldu? İşte Jale Özgentürk, her pazar bu sorunun cevabının peşinde. İş dünyasında perde arkasında yaşananlar, gizlenmeye çalışılan satın almalar, flört aşamasındaki şirket evlilikleri, yükseliş öyküleri, batış hikayeleri her pazar ekonomi fısıltılarına dönüşüp Özgentürk’ün kaleminden karşınıza çıkıyor. Hafta sonları kısa zamanda tiryakilik oluşturmuş durumda… Unutmayın hiçbir sır gizli kalmaz…

Haberin Devamı

ZEYNEL BALCI ile TEKNİK ANALİZ

Dolar, Euro, Altın veya Borsa nereye koşuyor?  Piyasada oluşan fiyatı etkileyen,  o kadar çok faktör var ki… Hele de içinden geçmekte olduğumuz günlerde. Tecrübeli analist Zeynel Balcı her Pazar tüm yatırım araçlarını masaya yatırıyor. Geçmiş fiyat hareketlerini inceleyip teknik analiz yöntemiyle geleceğe ilişkin tahminlerini yansıtmaya, borsa şirketlerinin, bankaların bilançolarını analiz etmeye çalışıyor. Özellikle 1000 liranız geçen hafta ne oldu köşesi ekonominin seyrini her vatandaşın  anlayacağı bir dille gösteren önemli bir barometre işlevi görüyor. 

BİR taraftan bir dizi yenilik yaparken diğer taraftan Hürriyet ekonomiye güç katan, yerleşik kişi ve sayfalarımız da büyük bir ilgiyle izleniyor. Hürriyet yazarları Uğur Gürses ve Erdal Sağlam ile finans dünyasındaki tüm gelişmeleri aktarıp geleceğe yönelik ipuçlarını aramayı sürdürüyoruz. Emre Özpeynirci pazartesi günleri yayınlanan ‘Otoyaşam’ sayfasıyla hem sektördeki gelişmeleri yazıyor hem de tüketiciye önemli mesajlar veriyor. Ahmet Can, Startup sayfasına ek olarak teknoloji ile ilgili son gelişmeleri pazar günleri meraklıları için hazırlıyor. Noyan Doğan, sigorta sayfasıyla okurları bilgilendiriyor. Yıllardır sürdürdüğü KOBİ sayfasıyla Sadi Özdemir bu dünyada yaşananları sayfalara taşıyor. Gila Benmayor ise iş dünyasını yakından izleyip gelişmeleri sütunlardan okurlara aktarıyor. Elif Ergu da haftalık söyleşileri ve haberleri ile gündemi takip eden çalışmalar yapıyor. Ama Hürriyet’in tüm sektörlerdeki, İstanbul ve Ankara’daki uzman muhabirleri ile ses getiren haberlerini unutmayalım. 

Yazarın Tüm Yazıları