Sevmek Yüzünden

Geçen hafta Simge ile yeni şarkısı ‘Sevmek Yüzünden’ için bir araya geldik.

Haberin Devamı

2018 senesinde ‘Ben Bazen’ albümü yayımlandığı zaman kendisiyle söyleşi yapma imkânım olmamıştı, o yüzden yeni şarkısının basın tanıtımı için davet geldiğinde bu sefer bu fırsatı kaçırmak istemedim. Nefis bir havada, Galata’daki otelin terasında, bahara gülümseyen bir İstanbul manzarasında Simge ile sohbet ettik. Yeni şarkısı ve klibi için haliyle çok heyecanlıydı. ‘Sevmek Yüzünden’ aslında mazisi olan bir şarkıymış. Yaklaşık dört senedir bekleyen şarkının sözlerinde Sezen Aksu imzası var. Şarkının bestesini Simge, Ersay Üner ve Ozan Bayraşa ile birlikte yapmışlar. 2021’de bize 90’lar rüzgarı hissetttiren ‘Sevmek Yüzünden’in harika düzenlemesi ise Genco Arı’ya ait. Deyim yerindeyse resmen yıldızlar karması bu şarkıda bir araya gelmişler.

‘Sevmek Yüzünden’in imaj fotoğrafları ve klibin yönetmenliği Seçkin Süngüç’a emanet edilmiş. Şarkının klibinde başrolde Simge’yi izliyoruz. ‘Sevmek Yüzünden’in enerjisi o kadar yüksek ve etkileyici ki, ilk dinlemede sizi alıp götürüyor. Hal böyle olunca Simge’nin doğal hallerinden oluşan çekimler klibe çok yakışmış ve şarkının hissiyatını daha da yükseltmiş.

Haberin Devamı

Simge ile müzik hayatını ve yeni üreteceği şarkıların heyecanları üzerine konuştuk. Kendi içine sinen işlerde ve projelerde dinleyicisiyle buluşmaya devam edeceğini anlattı. Samimiyeti ve kendisinden emin hali bana o kadar iyi geldi ki, yaptığı işe böylesine bağlı insanları görünce hem çok seviniyorum, hem de daha fazlasını yapmalarını, koşullar ne olursa olsun hiç durmamalarını diliyorum.

Pandemi dönemini kendisi için faydalı değerlendirenlerden olmuş Simge. Yeni şarkıların çalışmaları ve hazırlıkları bir yana 15 sene önce bitirmediği konservatuara geri dönmüş. Tekrardan öğrenci olmanın onu nasıl yenilediğini anlatırken, mezun olmak için çok sıkı çalıştığını da belirtti.

‘Sevmek Yüzünden’ bu dönemde Simge’ye iyi geldiği gibi, bahardan bizi yaza taşıyan bir şarkı olacak. Bu şarkı hem kendisi için hem de dinleyicisi için yeni bir dönemin de başlangıcı aslında. Bundan sonraki yayımlayacağı şarkıları, önceki işlerinden biraz daha farklı olacağını söyleyen Simge, sound ve düzenleme olarak yeni sularda gezinmek istediğini, hem kendisini hem de müziğini geliştirmeyi, bolca da yenilemeyi ve bunları da dinleyicisiyle bir an önce buluşturmak için sabırsızlandığını belirtti.

 

Yeni Çıkış

Haberin Devamı

Onur Cansız – Fesleğenler

Onur Cansız’ı ve onun ilk solo albümü ‘Fesleğenler’i sizleri buluşturmak istiyorum. Matematik öğretmeni olan Onur Cansız, müziğe olan sevdasının yanı sıra aslında kısa filmler çekip, bir de öykü kitabı yayımlamış dünyası sanatla dolu biri. Yaptığı birkaç şarkısını eskiden öğrencisi olan Koner Memili’ye götürüp, bu şarkıların yayımlanması üzerine planlar düşünürken, o şarkılar peşine birkaç tane daha eklemiş ve sonunda 13 şarkılık dev bir albüme dönüşmüş.

‘Fesleğenler’ müzik türü açısından zengin bir çalışma olmuş. Tek türde değil, birçok alanda denemeler içeren, dinlediğinizde birkaç favoriyle başa dönüp tekrar dinleyip, derinlerde neler var diye merak edeceğiniz bir albüm. Albümdeki 9 şarkının bestesi Koner Memili’ye ait, aynı zamanda tüm albümün aranjelerinde de yine kendisinin imzası var. Sözlerde Onur Cansız ve Koner Memili’yi birlikte görürken, albümün açılış şarkısı ‘Verilen Sözler’ Fatih Yılmaz’ın yönetmenliğindeki ilk klip çalışması olarak geçtiğimiz hafta yayımlandı. Hem kısa film alanında, hem de müzikal dünyasında adımlarını sıklaştıran Onur Cansız’ın ‘Fesleğenler’ üzerine bundan sonraki yapacağı çalışmaları merakla takip edeceğim.  

 

Haberin Devamı

Yıldızlar: Verilen Sözler, Bugünlerde, Yalnızca, Ne Dersin, Sus Der Gibi

 

Oscar’ımı Verdim Gitti: Fesleğenler, Tek Kişilik Kervan

 

Burcu Arı, Gökhan Türkmen – Gelin Canlar

Burcu Arı ve Gökhan Türkmen’in ‘Gelin Canlar’ düeti geçen haftadan beri sürekli dinleme listemde yerini koruyor. ‘Gelin Canlar’ öyle güzel bir çalışma olmuş ki, türkü havasının temelinde olduğu deep house bir bakış açısıyla yepyeni bir çalışma var karşımızda.

Burcu Arı daha önce tekli olarak yayımladığı ‘Yemen Türküsü’nden sonra uzun zamandır üzerinde çalıştığı ‘Türküler’ albüm projesinin ilk çalışması ‘Gelin Canlar’ı GTR Müzik etiketiyle yayımladı. Gökhan Türkmen ile birlikte seslendirdiği şarkının sözü ve müziği 16. Yüzyıl halk ozanı Pir Sultan Abdal’a ait. Bu iki nefis sesin ortaya çıkarttığı ‘Gelin Canlar’ın düzenlemesi ve prodüktörülüğü ise Genco Arı’ya ait. Şarkının türkü formunun, elektronik dünyaya bu kadar profesyonel geçiş yapmasında Genco Arı’nın dokunuşu kendisini belli ediyor.

Haberin Devamı

Burcu Arı’nın bu özel projesi önümüzdeki aylarda yeni şarkılarla daha da büyüyerek ilerleyecek. 9 şarkıdan oluşan, Anadolu Kültürü’nün özünü aktaran halk müziği parçalarından ve sözlerinden oluşan albümde Gökhan Türkmen’in ardından Ersay Üner ve İsmail Tunçbilek gibi önemli isimler eşlik etmeye devam edecekmiş.

 

SQUST – Benim Ol

2016 yılında kurulan SQUST geçtiğimiz senelerde elektronik dans müziği tarzında yayımladıkları şarkılardan sonra geçtiğimiz hafta yayımladıkları ‘Benim Ol’ adlı yeni teklileriyle karşımızdalar. Duygu Yıldırım’ın vokaliyle yer aldığı şarkının mix’i Utku Ünsal’a, mastering’i ise Emre Kıral’a ait. Şarkının yayımlandığı gün video klibi de grubun Youtube kanalında müzikseverlele buluştu. Alim Yapım etiketiyle yayımlanan ‘Benim Ol’un klibinin yönetmenliğini ise Behzat Uygur üstlenmiş.

 

Yazarın Tüm Yazıları