Meslek seçimi nasıl yapılmalı?

Gençlerin hayatındaki en önemli kararlardan biri meslek seçimi...

Haberin Devamı

Bu karar sadece gelecekteki kariyer yollarını değil, aynı zamanda mutluluklarını ve topluma katkılarını da şekillendiriyor.

Meslek seçimi nasıl yapılmalı

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan “İşim ve Ben” (Meslek Seçiminden Önce Okunacak Kitap) Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu’nun yazdığı kitap, “Kişi, yapmaktan mutlu olacağı bir mesleği/işi seçmesi için nelerin farkında olmalı” sorusuna cevap arıyor.

Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu hukuk, felsefe ve psikoloji alanındaki bilgi birikimini, farklı seçim ve kariyer öyküleriyle bir araya getirmiş. (Kronik Kitap-192 sayfa)

Keyifli ve düşündürücü bir okuma

Judith Hermann, çağdaş Alman edebiyatının en önemli isimlerinden biri.
Hermann, romanları ve öykülerinde, insanı sıradan yaşamları içinde derinlemesine inceleyen gözlem gücüyle öne çıkar.
“Sadece Hayaletler, Ötesi Yok” kitabındaki öykülerindeki kadınların Venedik kanallarından Norveç kasabalarına, Çek kaplıcalarından Nevada çöllerine, Norveç’te Kuzey Işıkları’nın altına kadar pek çok yerde dolaştığı bir yolculuğa çıkarır.

Haberin Devamı

Meslek seçimi nasıl yapılmalı

Önceki öykü kitabı “Yaz Evi Daha Sonra”daki gibi bu kitaptaki öyküler de Hermann’ın iç dünyalara ışık tutan bakışı, sade ama etkileyici diliyle keyifli ve düşündürücü bir okuma şöleni sunuyor. (Çeviren: İlknur Özdemir-Sia Kitap/Edebiyat)

Tomris Uyar, 23 yıl sonra yeniden Can Yayınları’nda

Türk edebiyatının önemli kalemlerinden Tomris Uyar, 23 yıl sonra yeniden Can Yayınları’nda.
Uyar’ın mayıs ayında okurla buluşacak kitapları; karakterlerinin alt sınıf olmasıyla diğer eserlerinden ayrılan “Dizboyu Papatyalar”, küçük burjuva kökenli insanların yaşama biçimlerine yoğunlaştığı ilk kitabı “İpek ve Bakır” ve annesinin yağlıboya portresi üzerinden 1930’ların “diğer” kadınlarının hikâyelerini ele aldığı “Otuzların Kadını”.

Meslek seçimi nasıl yapılmalı

Haberin Devamı

Merakla beklediğim ödüller

Tiyatro akademisyenlerinin kurduğu, önemli yazar ve eleştirmenlerin yazılarına yer veren Yeni Tiyatro Dergisi, 11’inci kez Uluslararası Emek ve Başarı Ödülleri’ni vermeye hazırlanıyor. Aylık selülozik yayınını 15 yıldır sürdüren derginin merakla beklenen ödülleri 25 Mayıs’ta açıklanacak. Tören, 10 Haziran’da Dada Salon’da gerçekleşecek.

Meslek seçimi nasıl yapılmalı

“Raik’in Annesi” yeniden

Cumhuriyet Dönemi’nin usta kalemlerinden Halide Edip Adıvar’ın “Raik’in Annesi” romanı, yazarın önemli eserlerinden biri. Yanlış Batılılaşma, eğitimin Türk toplumundaki durumu ve kadın sorunsalı gibi konulara odaklanan kitabın anlatıcısı bir erkek olsa da eser, kadınları kuşatan dönemin koşulları üzerine iyi bir başucu kitabı.
Bu kitabı Can Yayınları, mayıs ayında yeniden yayımlıyor.

Haberin Devamı

Ünsal Oskay’ın hayatı roman oldu

Cengis T. Asiltürk’ün kaleminden, akademik çalışmaları kadar sosyal hayata dair gözlemleriyle de iz bırakmış Ünsal Oskay’ın hikâyesini okumaya ne dersiniz? “Karnavalın Ortasındaki Adam Ünsal Oskay” romanı kurmacayla biyografik öğelerin iç içe geçtiği bir eser. Kitapta Ünsal Oskay’ın yaşamı kadar fikri yapısına ve hayata bakışına dair de pek çok ayrıntı da var.

Meslek seçimi nasıl yapılmalı

Dikkatimi çekti

Gazeteci yazar Fügen Ünal Şen’in yeni romanı “Tut Elimden İstanbul”, tutkulu hikâyelerinin başkenti olan İstanbul’un karanlık günlerine, işgal yıllarına götürüyor okuru.
Yüz yıl önce, İngiliz, Fransız, İtalyan askerler denizleri; karanlık çeteler arka sokakları hâkimiyet altında tutarken her şeye rağmen vazgeçmeyen, direnen insanların hikâyesi var bu romanda.
İşgal günlerinin gerçek olaylarını, roman kahramanlarının tanıklıklarıyla anlatan Fügen Ünal Şen, okuru yüz yıl önceye götürüyor. Mona Kitap tarafından yayımlanmış bu kitap.

Haberin Devamı

Meslek seçimi nasıl yapılmalı

Kim Ne Okuyor?

◊ Bedri Baykam, Selçuk Altun’un “Kitap İçin 5” adlı eserini okuyor.
◊ Hamdi Koç, Vigdis Hjorth’un “Postane Günlükleri” adlı eserini okuyor.
◊ Arzu Yanardağ, Marcus Aurelius’un “Kendime Düşünceler” adlı eserini okuyor.
◊ Shahzadeh N. İgual, Mihail Şolohov’un “Ve Durgun Akardı Don” adlı eserlerini okuyor.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları