Mehmet Güreli sıra dışı bir projede

Yeni çıkan “Dolunay Ayini” romanıyla dikkatleri üstüne çeken kültür-sanat gazetecisi Özlem Ertan’ın derlediği, proje yönetmenliğini üstlendiği ve yazarlarından biri olduğu “Hayalet Müzik 2-Eskiler Şöleni” adlı öykü derlemesi Artemis Yayınları’ndan çıkacak.

Haberin Devamı

Müzik temalı tarihi korku öykülerinden oluşan kitaptaki sürpriz isim ise Türk sanat dünyasının en saygın isimlerinden biri olan sinemacı, yazar, ressam, müzisyen Mehmet Güreli. Güreli, bu kitapta korku türüne giren bir öyküsüyle yer alıyor.

Bodrum’da hayalet katilin peşinde

“Heybeliada Cinayetleri”, “Poseidon’un Laneti”, “Ölüm Deltası”, “Günbatımı Cinayetleri”, “Senin de Canın Yanacak”, “Av”, “Seni Hiç Aldatmadım” adlı eserleriyle polisiye edebiyatın nitelikli yazarları arasında gösterilen Önay Yılmaz, yeni romanını tamamladı. Bodrum’da geçen polisiyenin konusu katledilen doğa ve yağmalanan tarihi eserler...
Yılmaz’ın yeni kitabındaki dedektifler, kurbanlarını öldürdükten sonra ardında iz bırakmayan hayalet katili, bu kez Bodrum’un cadde ve sokaklarında kovalayacaklar ve peş peşe işlenen cinayetleri aydınlatmaya çalışacaklar.
Soluk soluğa okunacak yeni eserinde Yılmaz, Bodrum’un pek bilinmeyen yönlerini ve arka bahçelerini de okuyucularına aktaracak.

Haberin Devamı

Adana’da ROFİFE heyecanı

Her yıl farklı şehirde düzenlenen Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali ya da bilinen kısa ismi ile ROFİFE’ye bu yıl Adana ev sahipliği yapacak.

13’üncü kez düzenlenecek olan festivale bu yıl; Türkiye ve farklı ülkelerden 376 kısa film katılıyor. “Almanya Goethe Institut” ve Rein Mahn Üniversitesi seçkileri festivale ayrı bir zenginlik katıyor. Pandemi nedeniyle festivalin bu yıl teması “Sağlık Çalışanları”.

Ekonomik tetikçi döndü

Tüm dünyada 40’tan fazla dilde milyonlarca okura ulaşan, “Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları” serisiyle ülkemizde de yıllardır listelerde olan John Perkins’in yeni kitabı “Jaguara Dokunmak”, kitapçılarda yerini aldı.

Perkins, kitabında küresel güçlerin modern sömürgeleştirme politikalarını, perde arkasında dönen kirli anlaşmaları, ölüm ekonomisinin devam etmesi için insanlığı yok etmeye hazır vahşi baronları merkezine alıyor.

“Ölüm ekonomisini yaşam ekonomisine nasıl çevireceğiz, ülkelerimizi açgözlü şirketlerin boyun-duruğundan nasıl koruyacağız, korku ve bariyerlerimizden nasıl kurtulacağız?” yanıtlar “Jaguara Dokunmak”ta.

Haberin Devamı

Kim ne okuyor?

Yayıncı Bijen Akgöl, Sabahattin Ali’nin “Kürk Mantolu Madonna” adlı romanını okuyor.

Gazeteci Mete Çubukçu, Mehmet Eroğlu’nun “Meraklı Adamın On Günü” adlı romanını okuyor.

Yazar Bahar Feyzan, İsmail Gezgin’in “Homo Narrans: İnsan Niçin Anlatır?” adlı kitabını okuyor.

Gezgin yazar Günsel Ülkü, Paulo Coelho’nun “Kazanan Yalnızdır” adlı romanını okuyor.

Yazarın Tüm Yazıları