İddialı bir roman geliyor

Onur Akhan, önemli bir gazeteci ve yazar. Kariyeri başarılı ve özetlemesi zor... Suç araştırmaları uzmanı Mesut Demirbilek’le birlikte 2014’te “Cinayet Sohbetleri”, 2016’da “Hepimiz Katiliz” isimli kitapları kaleme aldığını atlamayayım.

Haberin Devamı

Onur Akhan, halen CNN TÜRK’te haber program editörü olarak görev yapıyor.
Romanı “Kafamdaki Karıncalar”, ilgi çekici, çok iddialı.
Merkezinde çocukluk travmalarını aşamamış, güvensiz, bir erkek var. Geçmişe saplanan, geleceği mahvetmeye meyilli, obsesif kompulsif bozuklukla mücadele etmeye çalışan bir kadın da yine ana eksende.
Yollar bir romanla kesişir. Hayatının aşkı ile çocukluk arkadaşı arasında kalmanın sancılarını okuyacağız ve çok daha fazlasını. Merakla beklediğim bir roman geliyor.

“Dimdik Ayakta Her An Tetikte”

Nilüfer Açıkalın’ın hayata, varoluşa ve özgürlüğe dair on iki yeni öyküye yer verdiği “Dimdik Ayakta Her An Tetikte” Doğan Kitap’tan çıktı. Sıra dışı, neşeli, sade, naif, kırılgan konular var bu öykü kitabında. Cesaretle, gözü kara bir umursamazlıkla, gerçeğin buram buram kokusuyla korkusuzca harmanlanan olaylar, duygular, kurgular kitabı size yakınlaştırıyor. İçten, okurdan saklanmadan hatta okurla beraber nefes alıp vererek işlenmişler. “Aynalar Sarayı”, “Jenerikte Uyurduk”, “Onlar Neden Orda?”... Öykü türünü sevenlere duyurulur.

Haberin Devamı

Kim ne okuyor?

  • Gazeteci Metin Yüksel, Alev Alatlı’nın “Fesüphanallah” adlı kitabını okuyor.
  • Sanatçı Suzan Kardeş, Kübra Olçar Erden’in yazdığı “Babamı Alan Martı”yı okuyor.
  • Gazeteci Nevzat Çiçek, Ayşe Karabat’ın yayına hazırladığı “M. İhsan Arslan-Aklımda Kalan” adlı iki ciltlik kitabı okuyor.
  • Küratör sanatçı Erkan Doğanay, M. Sinan Genim’in “İstanbul Yazıları” adlı kitabını okuyor.

Can Yayınları’nda neler oluyor?

Deniz Altunay (Can Yayınları İletişimcisi)

Adnan Adıvar’ın gazete yazılarından derlenen “Dünyayı Düzeltmek” kitabıyla başladığımız “İzler” dizisi Ahmet Ağaoğlu’yla devam ediyor. Cumhuriyet döneminin en önemli düşünürlerinden Ahmet Ağaoğlu’nun deneysel metni “Ben Neyim?” ve Anadolu’nun yaşadığı sefaleti anlatan “Gönülsüz Olmaz” isimli kısa eserini bir arada sunuyoruz.
Yaşayan en ilgi çekici yazarlardan Jenny Erpenbeck, “Bütün Günlerin Akşamı”nda bizi 20’nci yüzyıl boyunca Galiçya’dan Viyana’ya, Moskova’dan Berlin’e uzanan farklı kültürel coğrafyalarda, farklı siyasal iklimlerde, tek bir ömrün kucaklayabileceği olası hayatlarda dolaştırıyor.
Müge Koçak’ın tuhaf, sıra dışı, tekinsiz olarak nitelendirebileceğimiz 14 öyküden oluşan ilk kitabı “Yankı” önümüzdeki günlerde yayımlanacak.
Ocak ayında da Oya Baydar’dan karantina günlerini anlatan yeni bir kitap geliyor.

Dikkatimi çekenler

Mundi’den Garanti Bankası’nın efsanevi genel müdürlerinden Y. Akın Öngör’ün 2000 yılında kariyerinin doruğundayken görevinden ayrıldıktan sonra yaptıklarını anlattığı “Güç’ten Sonra Devam” kitabı...
Tellekt markasından yayımlanmış olan Bekir Ağırdır, Gülcan Özer, Görgün Taner gibi isimlerin katkıda bulunduğu Didem Bayındır’ın derlediği “Salgın” kitabı...

Yazarın Tüm Yazıları