Zeytinlikler arasında bir ‘alternatif’: Bohemia

Gelen insanların kılık kıyafetlerine, danslarına, tiplerine bakınca Bohemia alternatif Bodrumcuların haritasında yerini almış bile diyorsunuz... Büyük, yeşil, elektronik, organik, çim üzeri halı falan, biraz da saykodelik bir seçenek.

Haberin Devamı

Bodrum’un gözlerden uzak mevkisi Ortakent. 12 dönüm arazi içinde üç katlı bir villa. Önü havuz...

Burası Şeniz ve Murat Bengüer’in evi aslında. Murat ressam. Şeniz’iyse gece hayatı insanları yakından tanır. Taksim Club 19, Maslak 2019, Seventh House gibi efsane kulüplerin işletmecisi.

Bu sene yanlarına sanatçı Ahmet Ağaoğlu’nu alıp evlerini etkinlik alanına çevirdiler.

Zeytinliklerin ortasında; en yakın bina, karşı tepedeki malikâneler. Ne onların sesi size ne de sizin patırtınız onlara ulaşabilir.

Zeytinlikler arasında bir ‘alternatif’: Bohemia

Villanın ilk katı ve önündeki havuz parti mekânı. Partiler sırasında isteyen gece havuza girebilecek.

Haberin Devamı

Yan tarafta 1.500 kişilik bir konser alanı var. Bu tür alanlar özel organizasyonlar için kiralanabiliyor. Mesela yurtdışı bağlantılı bir parti grubu üç günlük, Burning Man’vari özel bir parti yapacak.

Burası aynı zamanda sanat etkinliği alanı. Murat Bengüer’in atölyesi burada. Galerici Çağla Çabaoğlu açık hava heykel sergileri yapacak. Sanatçıların heykelleri sergilenecek koca avluda. 

İlhan Erşahin de işin içinde. Eylül başı gibi burada üç günlük bir caz festivali planlıyor.

Bodega adında bir bar var. Büyük kokteyller ve tapas servis ediyorlar. Eklektik bir menü: Karidesli wonton (80 lira), ördek konfi (140 lira)... Saat 21.00 gibi lounge müzikler bitip house çalmaya başlıyor. Restoran-bar-kulübü var. Yaz boyunca ünlü DJ’ler konuk olacak.

Gelen insanların kılık kıyafetlerine, danslarına, tiplerine bakınca Bohemia alternatif Bodrumcuların haritasında yerini almış bile. Büyük, yeşil, elektronik, organik, çim-üstüne halı falan, biraz da saykodelik bir alternatif. Yaş ortalaması 30-40.

Bütün hareket akşam 19.00’dan sonra başlıyor. Gündüz de açmaları gerektiğine ikna edemedim. Yolunuz düşerse siz söylersiniz.

Zeytinlikler arasında bir ‘alternatif’: Bohemia

Haberin Devamı

DERSAADET’TE YAŞIYORSUN, PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?

Kadıköy Anka Workshop’ta bugün ‘Saksı Ailesi’ adında bir heykel atölyesi düzenleneceğini... Sıfır heykel bilgisiyle gidip 125 liraya kendinize bir vazo-heykel yapabileceğinizi...  

- ‘Mandıra Filozofu’ Müfit Can Saçıntı’nın tek kişilik güldürüsüyle Burgazada’da sahnede olacağını... Cennet Bahçesi’ndeki ‘İtiraz Ediyorum’ oyununa girişin 87 lira olduğunu (www.biletix.com)...  

Kuruçeşme’deki Sortie’nin içinde bu yaz Ello adında bir Lübnan lokantasının açıldığını... Menüsünde fettuş salata, shishbarak, fasuliye hadra, kıbbe, mıhşiye gibi lezzetler bulunduğunu...

45 LİRA: Bu akşam Ankara The Stage Cafe’de amatör ve profesyonel komedyenlerin sahneye çıkacağı ‘Gri Şehir Komedyenleri’ adlı açık mikrofon stand up gecesine giriş ücreti.

Haberin Devamı

BU AKŞAM SEN NEREDESİN?
CUMARTESİ ATEŞİ

İstanbul’da kimse kalmadı, kitleleriyle birlikte sanatçılar da başka şehirlere göç etti: Duman ve Cem Adrian Edirne Erikli Plajı’nda, İstanbul Arabesk Project Mersin Hayal Kahvesi’nde, Sagopa Kajmer Aydın Miracle Beach’te, Rubato Cunda Mocamp’ta, Yeni Türkü Antalya Olimpos Orange Bar’da, Funda Arar Datça Açıkhava’da, Zülfü Livaneli Bodrum Antik Tiyatro’da, Erol Evgin Marmaris Amfi Tiyatro’da, Gazapizm Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda...

Zeytinlikler arasında bir ‘alternatif’: BohemiaCem Adrian

Yazarın Tüm Yazıları