Yeni Arnavutköy’ün formülü

Asmalımescit bitti/bitirildi, Karaköy doldu/doydu, Topağacı yükselişte ama Cihangir/Bebek/Nispetiye havlu atmış durumda...

Haberin Devamı

İsterseniz sizi şehrin yeni cazibe merkezi Arnavutköy’e alalım.


Karaköy+Bebek
----------------------     + fiyat avantajı
            2


Altı maddede güncellenmiş semt haritanız:


-1. Çeşme’deki La Capria Suites’in sahibi Mete İnsari, Villa Denise’ın altını aldı, yaptığı kokteyl bara eşinin adını verdi: Alexandra. Resmi açılışı salı akşamı. Buzlu tabaklarda deniz ürünleri servis edecekler.
-2. Beymen’in satın alma müdürüyle eşinin canına tak dedi, kurumsal hayatı bırakıp çiçekçi açmaya karar verdiler. Çiçekçinin arka tarafını da bar yaptılar: Kavanoz. Yemekleri de çok lezzetli.
-3. Kuyu Balık, Visper adında bir bar oluyor. Etiler’e dönen köşedeki köşk de kulüp olacak. Kesin değil ama adı Lev olabilir. House Cafe’cilerin de Arnavutköy’de yer baktığı söylentileri dolaşıyor.
-4. Hayatımın en kötü yazılarından birini yazın açılan Luzia için yazmıştım. Berlin’in en iyi 10 barından biri olarak geldi, insanı sarılık edecek amatörlükteydi. Test edildi/onaylandı, dekorasyondan ses sistemine bütün eksiklerini gidermiş, gıcır gıcır mekân olmuş.
-5. Arnavutköy Steakhouse el değiştiriyor, Ticaret Bankası’nın yanı artık Burgerjobs adında bir burgerci. Antica Locanda şahane bir İtalyan restoranı ama çok tuhaf çalışma saatleri var: Ocak-nisan arasında, gündüz, hafta içi şu saatlerde, akşam hafta sonu...
-6. Any, ‘Arnavutköy’ün Lucca’sı’ lakabıyla Lucca’dan bile rol çalmaya devam ediyor. 50 metre aşağısına Hardalcılar Hudson diye bir yer açtı. Aynı müşteri/benzer kitle: Mesela cuma akşamları birinde Murat Tokuz, diğerinde Aslı Köse çalıyor; birinden çıkan
diğerine gidiyor.

 

 

Haberin Devamı

Zıpkın başlattı, Any kırdı, Hudson daldı

 

 

“İnsanlar yan masada oturan, hiç tanımadıkları biriyle, ertesi hafta beraber gelebiliyor yemeğe” diyor kocası. “Bari yılbaşı gecesi tanımadık kimse olmasın istiyoruz” diyor karısı... Oytun-Hülya çifti 1.5 senedir Arnavutköy’ün ‘mahalle katkısı’ gören mekânı Any’yi işletiyorlar. ‘Mahalle barı’nın sihirli formülü de işte bu cümlelerde gizli: Samimiyet, rahatlık ve güven. “İşte bunu yakaladılar” diyor, balıkçılar denizinin ilk ‘farklı’ balıkçısı Zıpkın’ın sahibi Erhan: “Nasıl ben Egeli avantajımı kullanıp balığın altına caz müzik döşedim ve 25-40 yaşı çekebildim, onlar da arka sokaklarda oturan yabancıları evlerinden çıkarmayı başardılar. Any bir kırılma oldu, sonra Kavanoz, Hudson, Alexandra geldi.” Hudson’ın işletmecisi Serhan da doğruluyor: “Nasıl biz Any’den cesaret aldıysak, başkaları da bizden cesaret alıyor. Yeni Arnavutköy, böyle oluşuyor.”

 

 

Haberin Devamı

Neden mahalle barı, neden Arnavutköy?

 

 

-Asmalımescit gibi yerlerin bitirilmesi, Karaköy gibi yerlerin çok pahalı olması yatırımcıları ve insanları bakir yerlere çekiyor. Arnavutköy, Boğaz hattının gizli potansiyellerinden.
-İnsanlar keyif yaptıkları yerden alkollü araç kullanmadan ve taksici terörü yaşamadan dönmek istiyor. Hatta mümkünse yürümek! Arnavutköy, Etiler-Ulus-Bebek üçgenine beşer dakika.
-Önemli olan kendi semtinden, kendin gibi insanlarla bir arada olmak. Pahalı ya da ucuz olması önemli değil. Çünkü parayı her bastıranın girdiği yerde maraz çıkıyor.
-Gittikçe azalan komşuluk ilişkileri mahalle barları sayesinde yeniden canlanıyor. Semtin eski dekoratörüyle yeni psikiyatrı çoğu zaman karşı köşedeki brasserie’de tanışıyor.
-Mahalle barları çoğunlukla görülmek/karşılaşılmak istenen ünlülerin yaşadığı semtlerde. Köşedeki dükkânın tezgâhtarıyla, üst kattaki dizi oyuncusu karşılıklı masalarda kahve içiyor.
-Çok zengin olmasanız da tonlarca bahşiş vermeseniz de butik hizmet alabiliyorsunuz. Her gün uğradığınız kafenin garsonu latte’yi daha sütlü sevdiğinizi biliyor, ona göre getiriyor.

Yazarın Tüm Yazıları