Kuruçeşme’deki ünlü mıknatısı

Açılalı ancak bir ay oldu, şimdiden şehrin en popüler mekânı. Alaçatı’dan gelip Kuruçeşme’ye konan Boop, ünlü mıknatısı gibi: Murat Boz, Hande Erçel, Acun Ilıcalı, Enis Arıkan, İbrahim Büyükak, Sergen Yalçın, Ebru Şallı, Çağla Şıkel... Peki, bunun sebebi ne?

Haberin Devamı

Ünlülerin yazın Çeşme’ye ayak basar basmaz kendilerini attıkları bir kokteyl bar var: Alaçatı’daki Boop. Zaten oradan çıkınca da sabah sosyalleşmesi için cümbür cemaat Boop’un kardeş mekânı Roop’a geçiyorlar. Orası da pizza bar. Boop ve Roop şu anda kapalı. Ama bunlardan Boop kısa süre önce Kuruçeşme’de şube açtı. Üstelik yemekli mekân olarak.
Kuruçeşme’deki  ünlü mıknatısı

Kuruçeşme merkezde, sahil yolunun bir üst paralelinde: Eskidolap Sokak. Burası küçük, şirin bir çıkmaz sokak. Boop tam köşesindeki tek katlı, yüksek tavanlı taş bina. Önündeki sokağın iki kaldırımında sandalyeler... Yan tarafları da kiralayıp adeta kendi küçük Asmalımescit’lerini yaratmışlar. Yani Boop’un kendi sokağı var. Yönetmen Sinan Çetin bile hemen arkadaki ofisine etrafı dolaşmak yerine mekânın içinden geçerek gidiyor. Tabii ki gündüz saatlerinde. Yoksa bir cuma-cumartesi akşamı içinden kolay geçilecek bir yer değil Boop. 180 kişilik oturmalı alana bir o kadar sosyalleşmek için gelenler ekleniyor. Ve bu kalabalıkta her sıradan insana karşı bir ünlü denk düşüyor: Murat Boz, Hande Erçel, Acun Ilıcalı, Enis Arıkan, İlayda Alişan, İbrahim Büyükak, Oğulcan Engin, Sergen Yalçın, Ebru Şallı, Hazal Subaşı, Çağla Şıkel...
Camiada sevilen kişi...
Peki, bunca ünlünün hem Alaçatı’da hem Kuruçeşme’de Boop’a akın etmesine sebep ne? Elbette ki patronun sevgilisi. Boop’un sahibi, Ezgi Mola’nın 2019’dan beri uzatmalı sevgilisi Mustafa Aksakallı. Ünlü oyuncu bir anlamda mekânın yüzü konumunda. Zaten açılış duyurularını falan da o yapıyor. E, camiada da sevilen bir insan; haliyle eş dost, tanıdığı ünlü kim varsa soluğu orada alıyor.
Bu ünlü sima avantajı, açık havada kendi sokağı olması Boop’u daha şimdiden yazın en popüler mekânı adayı yapıyor.
Mekânın Alaçatı’da da DJ’i olan Berk Sunal’ın yemek vakti çaldığı 80-90’lar ve ‘oldies’ müzikler eşliğinde masaları dolaşıp tabaklara bakalım isterseniz. Acaba millet ne yiyor?
Kuruçeşme’deki  ünlü mıknatısı
Gece 23.00 itibariyle Boop’ta Türkçe pop çalınmaya başlıyor.
Sabaha kadar pizzetta
Bir kere buranın lokomotifi pizza. Margarita’ları
210 lira ama gözünüz trüflü köz pizzaya, dana tiftik pizzaya, füme et pizzaya kaydıkça fiyat 340 liraya kadar çıkıyor. En popüleri füme et ama bence en iyisi dana tiftik.
Pizzanın dışında başlangıç, salata ve ana yemekler de var tabii. Başlangıçlardan zerdeçallı fırın karnabaharı pek methediyorlar ama fiyatı en ucuzu olmasına rağmen (190 lira) bitki sevenler istesin, sebze sevmeyene yavan geliyor. Burrata, peynir tabağı gibi seçeneklere yürüdükçe
380 liraları gözden çıkarmak gerekiyor.
İnanır mısınız, salatalar başlangıçlardan daha makul. Tamam, yedikçe altından ızgara somon fışkıran kale salata 320 lira ama 140 liraya Boop salata, 170 liraya narenciye salata da var mesela.
Ana yemekler 280 liralık Boop burger’le başlıyor,
420 liralık ızgara bonfileye kadar yükseliyor. 260 liralık ballı tavuk bowl’un âşığı çok ama 390 liraya şahane dana yanak var, onu tercih ederim.
Mutfak 23.00’te paydos ediyor ama sabaha kadar pizzetta servis etmeyi sürdürüyorlar. Eşzamanlı olarak garsonlar dans alanını genişletmek için masaları standa çeviriyor ve DJ Berk artık oldies’lerden yavaş yavaş Türkçe popa dönüyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları