Kuruçeşme yeniden akmaya başladı

Bu yaz şahane bir hareketlilik var Kuruçeşme’de. Ardı ardına Korto, Boaz, Pasha gibi birbirinden güzel mekânlar açıldı. Hareketliliğin adreslerinden biri de Hande Yener ve Berksan’ın Sortie’de açtığı Lübnan lokantası Ello.

Haberin Devamı

Kuruçeşme yeniden akmaya başladı
Ello’da fiks menü uygulanıyor; kişi başı 300 lira. Yemekler bitince DJ performansı başlıyor.

Salı gecesi Kuruçeşme’den Beyoğlu’na tam bir saatte ulaştık. İnsan trafiğe sevinir mi? Ben mutlu oldum. Tıpkı eski günlerdeki gibiydi Kuruçeşme-Ortaköy-Çırağan-Dolmabahçe hattı: Milim milim ilerleyen trafik, yan arabalardan gelen müzik sesleri, sağlı sollu kaldırımlarda yürüyenler, elinde bir şeyler atıştıranlar, köpek gezdirenler, gelip geçeni izleyenler... Son yıllarda, özellikle de pandemide öyle ıssız bir hali vardı ki Kuruçeşme’nin, eski halini bilenler için içler acısıydı durum. Halbuki Reina katliamına kadar burası sadece Türkiye’nin değil, dünyanın bildiği bir eğlence noktasıydı. Fakat bu yaz güzel bir hareketlilik var Kuruçeşme’de. Ardı ardına Korto, Boaz, Pasha gibi birbirinden güzel mekânlar açıldı.

Haberin Devamı

Kuruçeşme yeniden akmaya başladı

Hareketliliğin adreslerinden biri de Sortie. Bu sene mekânı işletmeci Ergun Yıldız devraldı. Hande Yener ve Berksan da Sortie’nin içinde Ello isimli bir Lübnan lokantası açtı. Ben denk gelemedim ama haftanın dört-beş akşamı orada, gelenlerle ilgilendikleri gibi zaman zaman kabine de girip müzik yapıyorlar. Sortie’nin içinde ana restoran dışında Kaşıbeyaz kebapçısı, modern meyhane Cassette, Balıkçı Yılmaz var. Ello, içlerinde en yenisi... Fettuş salata, shish barak, karışık ızgara gibi yöresel lezzetler sunuyorlar. Yemekler bitince ister olduğunuz yerde ister ana piste inip DJ Çağlar Fidan’ın Türkçe ve yabancı şarkılarıyla dans ediyorsunuz. Sortie’ye giriş ücreti yok. Restoranlardan birine rezervasyonunuzu yaptırıyorsunuz, yiyip içtiğinizi ödüyorsunuz. Mesela Ello’da fiks menü uygulanıyor; kişi başı 300 lira. Yıllar sonra Kuruçeşme’nin bu canlı, cıvıl cıvıl halini görmek çok güzel. Çok uzun zamandır kupkuru olan Kuruçeşme yeniden akmaya başladı mı, ne dersiniz?

Haberin Devamı

YALIKAVAK MARİNA’NIN 3 YENİSİ
BODRUM

Novikov Italy: Novikov, İngiltere, ABD, İtalya gibi birçok ülkede şubesi olan ünlü bir Rus lüks lokanta zinciri. Marinada geçen yıl açılan Asya konseptli Novikov’un ardından bu yıl aynı zincirin Akdeniz mutfağı sunan versiyonu Novikov Italy de açıldı.

İmza yemekleri arasında karides ve limon soslu carpaccio, patlıcan parmagianna, kral yengeç salatası var. Müşterilerinin çoğu üst gelir grubundan Rus ve Arap tekne sahipleri. Mesela ıstakoz tabağı 1480 lira.

Helipad Lounge: Marinanın helikopter pistine kuruldu. Yüksek noktada olduğu için bütün Yalıkavak ayaklar altında. 23.00 gibi hareketleniyor, house müzik çalıyor. Yaş ortalaması 25-35. Helipad’le marinadaki gece kulübü eksiği de giderilmiş oldu. Tek sorun, locadan locaya flörte müsaade etmeyecek kadar karanlık olması.

Haberin Devamı

GQ Bar: GQ dergisinin lokali
GQ Bar daha önce İstanbul Etiler’de açılmış ama uzun soluklu olmamıştı. Bu sene marinanın içinde bir yazlık denemesi olacak. Tasarımı bol camlı... Üçgen şeklindeki barda hem içeriden dışarıyı hem dışarıdan içeriyi ‘cam gibi’ izlemek mümkün.

112 LİRA
Bugün ve yarın Edirne Erikli Plajı’nda devam edecek olan Trakya Müzik Festivali’ne günlük giriş ücreti... Sahnede MFÖ, Sagopa Kajmer, Mehmet Erdem olacak.
(www.biletix.com)

Kuruçeşme yeniden akmaya başladı

BU AKŞAM SEN NEREDESİN?
CUMARTESİ ATEŞİ

İstanbul Arabesque Project Bursa Hayal Kahvesi’nde, Ayta Sözeri Hayal Kahvesi Alaçatı’da, Kibariye Kuşadası Jade Beach’te, Yeni Türkü Adana Jolly Joker’de, Buray Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava’da, Mor ve Ötesi Çeşme Açıkhava’da, İlyas Yalçıntaş Hayal Kahvesi Bahçeşehir’de...

Yazarın Tüm Yazıları