Sebzeli ev döneri

HAZIRLAMA SÜRESİ 20 DAKİKA PİŞME SÜRESİ 15 DAKİKA

Haberin Devamı

- Biftekleri bir et döveceğiyle iyice döverek çok incecik olacak şekle getirin. İsterseniz, bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz.

- Diğer taraftan, kıymayı derin bir kaba aktarıp tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik serperek birkaç dakika yoğurun. 

- Dolmalık biberlerin saplarını ayırıp çekirdeklerini ayıklayarak yıkayın ve uzunlamasına ikiye bölün.

- Dönerin hazırlanması için büyük boy buzdolabı poşetini veya 50 santim boyunda streç filmi mutfak tezgâhına serin.

- Üzerine bifteklerden birini yerleştirip, kıymanın üçte birini bifteğin üzerine serin ve dolmalık biberin iki parçasını yan yana yerleştirin.

- Malzemelerin kalan kısmına da aynı işlemleri uygulayıp dördüncü bifteği en üste yerleştirdikten sonra, naylonun kenarlarını kapatarak sıkıca sarın.

Haberin Devamı

- Hazırlanan bu et paketini buzdolabının derin dondurucusunda en az 4-5 saat bekletip donmasını sağlayın.

- Pişireceğiniz zaman paketin üzerindeki naylonu sıyırıp çıkardıktan sonra yaklaşık 10 dakika bekleyin ve çok keskin bir bıçakla ince dilimlere ayırın.

- Et dilimlerini, fındık büyüklüğünde yağ koyduğunuz teflon tavada önlü arkalı kızartın.

- Lavaş ekmeğiyle dürüm yaparak veya pilav, patates kızartmasıyla servise sunun.

MALZEMELER

- 4 adet dana biftek

- 200 gr orta yağlı kıyma

- 2 adet büyük boy yeşil dolmalık biber

- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik

İFTAR MÖNÜSÜ

- Nohutlu tarhana çorbası

- Sebzeli ev döneri

- Zeytinyağlı enginar

- Portakallı damla sakızlı muhallebi

 

Yazarın Tüm Yazıları