Kıymalı sodalı hazır yufka böreği

İç harcını hazırlamak için kıyma ve sıvı yağı orta boy bir tavaya aktarıp orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun.

Haberin Devamı

Üzerine incecik doğradığınız soğanları ekleyip 4-5 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Tuz ve karabiberi serpip ince kıyılmış maydanozu kattıktan sonra bir kenarda bekletin.

Yaklaşık 40-50 santim uzunluğundaki fırın tepsisini zeytinyağıyla iyice yağlayın. Hazır yufkaların üçünü aralarına hiçbir şey sürmeden ve biraz buruşturarak üst üste yayın.

Kenarda bekleyen ve soğumuş olan kıymalı harcı yufkaların üzerine serpiştirin. Kalan üç yufkayı da kıymalı harcın üzerine üst üste yerleştirin.

Böreği 8-10 santimetrekarelik kareler halinde dilimleyin.

Diğer taraftan, yumurtaları çukur bir kaba kırıp çatalla birkaç dakika çırpın. Üzerine sodaları aktarıp tekrar çırpın.

Bu sosu böreğin üzerine aktardıktan sonra, böreği, yaklaşık 3-4 saat ya da bir gece, sosu çekmesi için buzdolabında bekletin.

Haberin Devamı

Böreği fırına vermeden önce ocakta eritip ılıttığınız tereyağını üzerinde gezdirin. Üzerine susam ve çöreotu karışımını serpiştirin.

5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında yaklaşık 45 dakika, üzeri altın sarısı oluncaya kadar kızartıp çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.

MALZEMELER

- 5 adet hazır yufka

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı için:

- 300-350 gr orta yağlı kıyma

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 adet orta boy kuru soğan

- 1 demet maydanoz

- 1 çay kaşığı tuz, karabiber

- Sosu için:

- 6 adet yumurta

- 3 şişe soda (maden suyu)

- 100-150 gr tereyağı

- 1 yemek kaşığı susam

- 1 yemek kaşığı çöreotu

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları