Kahvaltı sosyalleşmesi için bugün nereye

Malum, bizde kahvaltı sosyalleşmesi diye bir şey var.

Haberin Devamı

Özellikle hafta sonları uzun saatlere kadar yayılan bir durum bu.
Hafta içi avokadolu yumurtası ve ‘americano’sundan vazgeçmeyen, ‘hep fit kalmalıyım’ düşüncesinde olan bile hafta sonu kahvaltı sosyalleşmesi olduğunda kendini pişilerin, simitlerin, reçellerin, türlü peynir çeşitleri ve menemenlerin havada uçuştuğu bir masada mutlu mesut bulabiliyor.
İlki ne kadar bireysel ve hızlıysa, diğeri, yani serpme olan bir o kadar kalabalık ve ‘uzun oturmalık’.
O zaman hafta sonu kahvaltıya nereye gitsem diye düşünenlere gelşin:
Kahvaltı sosyalleşmesi  için bugün nereye
◊ SERPMECİLERE: Karacabey Künefe (Maltepe), Vosvos Cafe (Beykoz), Ethemefendi Kahvaltı, Galata Galista, Kanlıca Teras, Emek Cafe (Yeniköy), Çeşme Bazlama Kahvaltı (Nişantaşı), Nezih Kebap (Rumelihisarı), Cabbar (Nişantaşı), Sade Kahve (Rumelihisarı).
Kahvaltı sosyalleşmesi  için bugün nereye

◊ YENİ NESİL KAHVALTICILARA: Minoa (Akaretler), Gabfoods (Kuruçeşme), Isola (Bomonti), Setup (Kabataş), Kruvasan (Nişantaşı), Apartıman (Yeniköy), All Sports Bakery (Etiler), Padoca (Reşitpaşa), Misk (Reşitpaşa), Prep (Reşitpaşa).


Menü fiyatlarıyla aranız nasıl
Yıllardır o restoran senin bu kafe benim gezip durduğumdan, hayatımın yüzde 90’ı dışarıda geçtiğinden olsa gerek, insan menü fiyatlarının sürekli artmasına bir süre sonra alışıyor. Hatta bağışıklık kazanıyor. Üç lira beş lira artışları bazen fark ediyorsun, ama “Ne yapalım” diyorsun, “Dışarıda takılıyorsam bedeli bu galiba.” Ben ilk kez annemle ünlü bir restorana gittiğimde fark etmiştim. Annem, “Bu yemeğe bu kadar para verilir mi?” dediğinde...
İnsan çocukluğundaki o eşiği hızlı bir şekilde unutuyor.
Her şeyin fiyatına hakim olduğun ortadirek eşiğini. Doğrusu benim o eşiği hatırlamam karantina sayesinde oldu. Evde yemek yapınca.
Yemek için kullanılan malzemelerin fiyatlarına hakim olunca...
Ama doğruya doğru, o günler geride kaldı. Şimdi yine yeniden dışarıdayım ve menülerde giderek artan fiyatları hepiniz gibi ben de gözlemliyorum.
Bir yandan diyorsun, mekanların şu şu maliyetleri onlar ne yapsın?
Onca sene bu sektör üzerine yazıp içince o tarafı da anlıyorsun. Yine de, iki arada bir dere durumu işte. Sahi sizin menü fiyatlarıyla aranız nasıl?

Yazarın Tüm Yazıları