Güzellikleri yaşayalım ama salgını unutmadan

BU hafta çok önemli... Öncelikle okullarına, öğretmenlerine, arkadaşlarına kavuşan her düzeyden öğrencilere başarı diliyorum. Elbette eğitimcilere, ana ve babalara da... Evet, uzun süre beklenen oldu ve okullar açıldı. Devam ediyorum, 90’ncı İzmir Enternasyonal Fuarı, tam anlamıyla doludizgin... 12 Eylül’e kadar sürecek Fuar’da etkinlikler, tanıtımlar, konserler sürüyor. Dolu dolu bir Fuar özleyenler Kültürpark’a akın ediyor...

Haberin Devamı


9 EYLÜL ÇOK ÖNEMLİ
Haftayı farklı kılan en önemli gün tabii ki 9 Eylül... İzmir’in kurtuluşunun 99’ncu yıldönümü. Fuar o gün de dolu. Ancak dışarıda da ilk aklıma gelen, “Zafer Yürüyüşü”, “Fener alayı”, “Athena konseri” gibi on binlerce kişiyi toplayabilecek etkinlikler var.
DÜNYANIN GÖZÜ BİZDE
Ve 9 Eylül’de İzmir Kültür Zirvesi başlıyor. İzmir,Dünya Belediyeler Birliği temsilcilerini ağırlayacak. Ve İzmir’in adını tüm dünya yine duyacak. Zirvede oluşacak mesajlar İzmir’den duyurulacak tüm dünyaya. Zirve kapsamında da farklı etkinlikler düzenlenecek.
DOLU DOLU BİR HAFTA
Dedim ya, dolu dolu bir hafta. Ege’nin çeşitli il ve ilçelerinde de kurtuluş günleri kapsamında başta konser olmak üzere, zengin etkinlikler var. Zaten hafta sonu da sevindik. Kadın voleybolcularımız Avrupa üçüncüsü oldu. Erkek voleybolcular, üçte üç yaparak hedef ilerliyor. Milli futbolcular bile Cebelitarık’ı yenmeyi başardı.
İÇİM KARARDI GİBİ
Haftayla ilgili ilk aklıma gelenleri böyle sıralarken birden içim karardı gibi. Neden mi? O salgın illeti yüzünden. Aklıma takıldı... Okullar açıldı da salgına karşı tüm önlemler alınabildi mi? Bütçe, kadro gibi olanaklar yeterli mi? Aşılar ne alemde? Aşısızların testleri aksatılmadan alınabiliyor mu? Fuar tam gaz dedim de, birkaç görüntüye baktım. Kapılarda HES kodu denetimi, ateş ölçülmesi gibi önlemler alınıyordur herhalde. Peki ya içeri girince ne oluyor? Gördüğüm kadarıyla maskeler inivermiş.
TV DİZİSİNDE BİLE MASKE
Ege’deki kurtuluş günleri etkinliklerinde önlemler yeterli mi? 9 Eylül’de İzmir’de Fuar ve dışında on binlerce kişi nasıl denetlenecek? Üstüne üstlük, son günlerdeki salgın illeti rakamları da geldi mi aklıma. Her gün neredeyse bir uçak dolusu can yitirmeye başladık. Çok mu boş verdik salgın önlemlerini. Bir-iki yabancı diziye takıldı gözüm. NCIS New Orleans ve 911... Herkes maskeli, her bölümde salgın anımsatılıyor. Aksiyon dizilerinde bile önlemlerden ödün yok. Kıskanıyor gibi insan.
ÖNLEMLERE AŞIRI DİKKAT
Nereden nereye geldim. Dönelim bize yeniden. “Çok da karamsar olmayalım” diyorum kendime. Aşı kampanyalarını aralıksız sürdürelim. Belediye başkanları, toplumun kanaat önderleri, liderler, önde gelen isimler maske konusunda önce kendileri örnek olmalı. “Maske, Mesafe, Musluk” üçlüsü sürekli yinelenmeli. Başta okullar olmak üzere, toplu bulunulan yerlerde önemlerden ödün verilmemeli.
AŞI+MASKE+MESAFE+MUSLUK
Sonuç olarak kendimize, çevremize, yakınlarımıza göz kulak olalım, önlemlerden ödün vermeyelim. Unutmayalım salgın illetine karşı dünyanın elindeki en önemli koz AŞI... Maskemizi takalım, çevremizle zorunlu uzaklığı koruyalım, her fırsatta elimizi, yüzümüzü yıkayalım.
HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER, İYİ HAFTALAR DİLİYORUM. HEPİMİZE KOLAY GELSİN!


----

BİR FOTOĞRAF SERGİSİ

Haberin Devamı

Kula’nın tarihi
kültürel mirası

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir ve Kula belediyelerinin işbirliğiyle yenilenen 200 yıllık Essanlar Konağı, “Yaşayan Müze Kula” fotoğraf sergisiyle turizme açıldı. Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Esat Erçetingöz ve Serhan Şarman’ın, “Kula’nın tarihi ve kültürel mirası” konulu fotoğraflarından oluşan sergi törenle açıldı.
YUNUS EMRE’DE DEVAM
Kula Kaymakamı Kemal Duru, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil’in de açılışına katıldığı sergide, Esat Erçetingöz ve Serhan Şarman’ın bir yıllık çalışması olan 54 eser yer alıyor. Törende sergi sponsoru Kula Maden Suyu yöneticileri, İzmir ve Manisa’dan gelen konuklar, tarihi konağın adını aldığı Essanlar sülalesi mensuplarından Rahmi Erdil ve ailesi de bulundu. Sergi fotoğrafları; eylül sonuna kadar Yunus Emre Kültür Merkezi girişinde görülebilecek.

Yazarın Tüm Yazıları