Bozburun Yarımadası’nda bir Dionysos!

Turizmimiz eski günlerine dönüyor.

Haberin Devamı

Alınan emareler o yönde. İstanbul’da son haftalarda artan batılı turist artışı bunun en güzel örneği aslında. Özellikle Karaköy’de mekan sahiplerinin bu konudaki umut verici konuşmaları yabancı turistteki artışın daha da olacağı müjdesini de veriyor. Şahane haberler bunlar tabi. Aynı şekilde Antalya’sı, Bodrum’u, Marmaris’i de son derece güzel haberlerle dolup taşıyor. Umarım harika bir yaz sezonu olur turizmimiz için. Olumsuz haberler gelmedikçe istenilen güzelliklere de ulaşılır. İstanbul’u görüyor, biliyoruz da peki Ege’de, Akdeniz’de durum nedir diye düşünürken kendimi Dalaman uçağında buluverdim. Hedef, tam da Akdeniz’le Ege’nin birbirine karıştığı o şahane maviliğin ortasına kurulu Bozburun Yarımadası tabii ki!

Kumlubük bir harika dostum!

Haberin Devamı

Bozburun Yarımadası’nda bir Dionysos

Bozburun Yarımadası’nın en güzel yerlerinden Kumlubük ’ün yemyeşilinde, açılmış tek tük yelkenliler arasında ‘sanırım dünyanın en güzel yerindeyim’ diyen insanların arasında ben de varım. Burası şahane ötesi bir yer. Anlatmaya gerçekten kelimeler yetmez. Kifayetsiz. Sadece kum, güneş, deniz değil. Tarih, doğa, mitoloji hepsi bir arada burada. Mitoloji demişken Dionysos ‘a ayrı bir sayfa açmak gerek derim ben. Zira güzel yaşamın, e az çok zevk-ü sefanın, bana kalırsa yaz aylarının, Akdeniz ezgilerinin, hayattan keyif akmanın en güzel figürü değil midir Dionysos !? Aynen öyle. Hatırlatmakta fayda var; Bozburun Yarımadası Loryma, Knidos, Amos gibi antik kentlere de ev sahipliği yapmış ve renkli bir kültürel mirasa sahip, eşsiz bir doğa ve tarih yolculuğunun merkezi.

Yeni lüks: Doğada yaşam

Bozburun Yarımadası’nda bir Dionysos

Marmaris, Kumlubük’teki Dionysos Village Hotel de adının hakkını veren eşsiz konuk evi. Konuk evi demek yerinde olur çünkü misafir olarak geldiğiniz bu yerin aslında sahibi olarak ayrılıyorsunuz. Sarp dağların yamacına gizlenmiş, doğa ile bütünleşmiş harikulade mimarisiyle dünya çapında bir yer burası. Ahmet Şenol ve yirmi yıllık yarı Fransız yarı Suudi eşi Rim Boukhari Şenol’la el ele, omuz omuza vererek oluşturmuşlar bu gönül evlerini. Açıldığı 17 yıldan bu yana müşterilerinin çoğunluğu İngilizler olmuş. Ta ki birkaç yıl öncesine kadar. Elbette ki onlar da etkilenmiş turizmdeki olumsuzluklardan. Çalıştıkları İngiliz acenta da kapıya kilit vurunca, zorluk bir kat daha artmış. Şahane mimarisiyle Dionysos Village Hotel harika bir huzur mekanı. Organik üretimin de merkezi olmuş adeta. Özgür gezen, serbestçe dolaşan tavukların doğal yumurtaları, zeytinliklerinden ürettikleri organik zeytinyağları… Gelen misafirler organiğe boğuluyor burada neredeyse. Yedikleri, içtikleri her şey doğal, katkısız, organik. İşte kendi tesisini ön plana çıkarmanın, cümle aleme adını duyurmanın en doğru yolu bu: Organik tatil! Aslına bakarsanız insanoğlunun yepyeni lüksü, doğada yaşam desek daha doğru olur. Ayrıntılı bilgi için: http://dionysoshotel.com.tr/tr/oteldionysos/

Haberin Devamı

Bilgi’ liler Cannes Film Festivali’nde

Bozburun Yarımadası’nda bir Dionysos

Tabii bizler Cannes Film Festivali’nde Nuri Bilge Ceylan’a odaklanmışlar, gençlerden de 10 numara 5 yıldız haberler geldi. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine ait “Kondüktör” isimli belgesel, 71. Cannes Film Festivali'nde gösterildi. Yönetmenliğini Alper Özdemir’in yaptığı “Short Film Corner” bölümüne seçilen belgeselde, 34 yılı aşkın süredir demiryollarında kondüktör olan Ergüder Kuzucular ’ın seyahatleri kendi gözünden aktarılıyor. Son derece orijinal bir fikir değil mi !? Ergüder Kuzucular yaklaşık 35 yıldır demiryollarında çalışıyor. O bir vagon kondüktörü. Seyahatlerini kendi gözünden aktardı bu belgeselde. 26 saat süren yolculuk ve dış çekimlerle birlikte Kuzucular ’ın evinde de çekimler yapılmış. Son zamanlarda popüler olan Doğu Ekspresi seyahatlerinin çoğunun aksine bu belgesel, seyahat mekânlarına ve yolculara değil, Kuzucular üzerinden tren emekçilerine yoğunlaşıyor. Kutluyorum bu genç, emektar kardeşlerimi. Bu arada belgesel, Ankara Uluslararası Film Festivali’nin “İçinde Tren Geçen Filmler” kategorisinde de gösterildi. Bunu da hatırlatayım. Cannes’ın “Short Film Corner” bölümü özellikle genç sinemacıları teşvik etme ve yapımlarını sinema profesyonellerine tanıtma amacı taşıyor. Bakalım “Kondüktör” ekibi, seneye nasıl bir başarıyla karşımıza çıkacak. Merakla bekliyorum.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları