Artık devir değişti

DÜNE kadar birçok konuda özellikle İstanbullu firmaların yaptığı iş nedense daha bir kıymetli görünüyordu.

Haberin Devamı

Hatta İzmirli firmalar İstanbul’da iş yapmak istediğinde ise taşralı gözüyle bakılıyordu. Ama artık devir değişti. İzmirli firmalar İstanbul, hatta yurt dışında birçok başarılı işlere imza atıyor. Bunlardan biri de İzmir’in ödüllü kuruluşlarından RSG İç Mimarlık... Konut, turizm işletmeleri, çok amaçlı sosyal mekanlar, sağlık yapıları gibi farklı alanlarda iç mimari tasarım, proje ve uygulama hizmeti veren firma, bugün işlerinin yüzde 70’ni İstanbul’a yapıyor.

Artık devir değişti

 

İstanbul’da boş luğu gördü ve...

RSG İç Mimarlık’ın kurucusu R. Semih Güven ile hem sektörü hem projeleri hem de değişen İstanbul algısını konuştuk. RSG İç Mimarlık’ı 2002’de kurduğunu, 2007’de de Didem Güven’in ortaklığıyla kurumun büyümesini sürdürdüğünü paylaşan Semih Güven, bugün ağırlıklı İstanbul’a iş yapmanın sırrını şöyle anlattı: “Biz iç mimarlık alanında İstanbul’da orta segmentte bir boşluk gördük. Burada da sunduğumuz butik çözümler İstanbulluların çok hoşuna gitti. Bu bizi İstanbul’da büyüttü. Ve bir algıyı da kırmış olduk. Şu an işimizin yüzde 70’ni İstanbul’a yapıyoruz.”

 

Haberin Devamı

Merkezini taşımadı ofis açtı

İşin yüzde 70’ni İstanbul’a yapmalarına rağmen şirketin merkezinin İzmir’de olduğuna dikkat çeken Semih Güven, “Tüm işler İzmir’den çıkıyor. Burada güçlü ve kalabalık bir ekibimiz var. Biz merkezimizi İstanbul’a taşımak yerine orada bir ofis açtık. Sonuçta İzmir, çalışmanın yanında size bir de yaşama alanı sunan bir kent. Hobilerinizi rahatça yapabileceğiniz bir şehir. Biz de iş orada diye merkezimizi İstanbul’a taşımadık. İstanbullu müşteri de buna alıştı” diyor.

 Artık devir değişti

HER PROJEYE FARKLI YAKLAŞIM

Profesyonel kadrolarıyla tasarım ve uygulama alanlarında farklı ölçek ve kategorilerde çalışmalar yaptıklarını söyleyen Semih Güven, çalışma planlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Sanatı, yaşam alanına entegre ediyoruz. Üzerinde çalışılan her projede yaratıcılığı ve hayal gücünü, profesyonel tecrübelerle birleştirerek daha önce tasarlanmamış olanı sunmak adına çalışıyoruz. Her projenin farklı bir yaklaşım gerektirdiğine inanan RSG İç Mimarlık, dünyada her an değişmekte olan tasarım trendlerini takip ederek ve farklı örnekleri yorumlayarak onlara yeni bakış açıları getiriyor. Bu yönelimle, mimari tasarım anlayışına detay katarak, mekandaki uyumu yakalıyor ve yaşam alanıyla kullanıcılarını bütünleştirmeyi hedefliyoruz.”

 

Haberin Devamı

SAĞLIK YAPILARINA FARKLI BİR DOKUNUŞ

İzmir’de 10 yıla yakın bir süredir Özel Kent Sağlık Hastanesi’nin işlerini de yaptıklarını anlatan Semih Güven, şöyle devam etti: “Bu bize sağlık yapıları alanında bir uzmanlık getirdi. Hastalıklarla mücadele konusunda danışanların en yüksek seviyede motive olmaları için sağlıklı ve güven verici mekanlar tasarlıyoruz. Sağlık yapılarının iç mekan tasarımlarında rahatlık ve konfor hissettiren dinamikler yaratarak, danışanlara stresle baş edebilme gücü veren olumlu etkileşim alanları oluşturuyoruz. Hem Türkiye’de hem de yurt dışında farklı projelere de imza attık. Yeni projeler ise yolda.”

 

Artık devir değişti
 

ÖDÜLDE ÇITAYI YÜKSELTECEK

Haberin Devamı

RSG İç Mimarlık, alanında aldığı uluslararası ödüllerle de dikkat çekiyor. R.Semih Güven, Kalekent Satış Ofisi projesiyle 2014 yılında A’Design Awards’ta ‘En İyi Tasarım’ kategorisinde bronz ödüle layık görüldüklerini hatırlatarak, “Aynı yıl düzenlenen Europan Property Awards’a yine aynı projeyle katılan RSG İç Mimarlık, ‘Highly Commended’ ödülünü Türkiye’ye getirdi. Aynı proje, 2015 yılında A’Design Awards’ta ‘Interior Space and Exhibition Design’ kategorisinde birinciliğe hak kazandı. Bu ödüller İzmir’de ilk. Şimdi 2017’de hedefimiz bu ödül çıtasını biraz daha yukarıya taşımak. Bu kez Türkiye’de kimsenin alamadığı yarışmalardan ödülle dönmek istiyoruz. Biz Türkiye’de de yarışmalara katılmak istiyoruz ama orada da iç mimariyle ilgili bir kategori olmuyor. Bu bir eksiklik” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları