Daha iyi uyumak için 6 öneri

Uyumadan önce yaptığınız şeyler gece uykunuzun kalitesini büyük oranda etkileyebilir.

Haberin Devamı

Bu zararlı alışkanlıklardan kurtularak yeni alışkanlıklar edinin. Yeni bir gece rutini oluşturun, daha mutlu uyanın ve genç görünün!


UYKUDAN  ÖNCE ÜÇ SAAT İÇİNDE KAFEİN TÜKETMEYİN

Kafein vücut sisteminizde sizin hissettiğinizden çok daha fazla kalabilir. Bu yüzden kahvenizi sabah, en geç öğlen içmeye çalışın. Hatta uyumadan önce altı saat içinde içmezseniz bu en ideali olur.

 

‘BEYAZ GÜRÜLTÜ’ MAKİNESİNİ DENEYİN

Sokaktan geçen bir araba veya gece sessizliğinde çalışan bir klima sesi çok rahatsız edici olabilir. Tamamen sessiz bir ortam en ideali olsa da bunu sağlamak çok kolay olmayabilir. Rüzgâr, dalga, şelale, okyanus sesleri gibi uğultulu ses frekansı veya sinyaller olan beyaz gürültülerin insanı rahatlatma özelliği vardır. Yatağa girdiğinizde kısık seste açarak bu seslerle rahatlamaya çalışın.

 

 

Haberin Devamı

ELEKTRONİK ALETLERİNİZİ KAPATIN

 

Telefon, tablet, televizyon ve diğer tüm elektronik cihazların parlak ekranları uyku döngünüzü bozabilir. Bu ekranlardan çıkan mavi ışık beyninize, gece vakti olmasına rağmen gündüz vakti olduğuna dair sinyaller yollar. Bu yanlış gündüz sinyali uyku öncesi uykunuzu kaçırmış olur. Eğer uyumadan önce televizyon izleme alışkanlığınız varsa bunu kitap okuma veya müzik dinleme gibi alışkanlıklarla değiştirin.

 

ERTESİ GÜNE HAZIRLANIN

Ertesi gün stresi yüzünden uykuya dalmakta zorlanıyorsanız bir gece rutini oluşturun. Öğlen yemeğinizi akşamdan hazır edin, kıyafetlerinizi belirleyin ve her şeyi kapıda hazır ederek kafanızdakilerin azalmasına yardımcı olun. Bu sayede sabahki stresiniz azalacak ve her şey hazır olduğu için kolayca evden çıkabileceksiniz.

 

 

 

HER GÜN AYNI SÜREYLE UYUYUN

Haberin Devamı



Yedi, sekiz saat uyuyabilmenizi sağlayacak bir uyku vakti belirleyin ve bu saate tüm hafta boyunca uymaya çalışın. Sonra uyku saatinden bir saat önce belirlediğiniz rutini gerçekleştirin. Rutininiz rahatlamanıza yardımcı olup sizi uykuya hazırlayabilecek her türlü şey olabilir. Örneğin pijamalarınızı giyip, cilt temizliğinizi yapıp kitap okuyabilir veya esneme hareketleri yapabilirsiniz.

 

DUŞ ALIN

Gece alacağınız sıcak bir duş veya rahatlatıcı bir banyo rutini stresinizi azaltır. Banyoda lavanta yağı kullanmayı deneyin. Bu hem beden hem zihninizi rahatlatmaya yardımcı olur.

 

‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün saat 19.30’da D-Smart 20. kanal Maxsmart Premium HD’de yayımlanıyor.

Yazarın Tüm Yazıları