Daha fazla su içmek için 9 öneri

Vücudumuzun yüzde 60’ı sudan oluşur.Fonksiyonlarını düzgün yerine getirebilmesi için de suya ihtiyacı vardır. Bu yüzden gün içinde yeteri kadar su tüketmek çok önemlidir. Eğer vücudunuza su almanın farklı yollarını arıyorsanız, bu mini rehbere bir göz atın.

Haberin Devamı

Sabah ilk iş ılık su için: Gün içinde aldığınız su miktarını artırmak isteseniz de istemeseniz de güne bir bardak ılık, limonlu suyla başlamalısınız. Bu, uzun bir süre susuz kalarak geçen uyku sürecinden sonra vücut sisteminize ihtiyacı olanı etkili bir şekilde verir.

 

Meyve-sebze tüketin:

 

Vücudunuza daha fazla su almak demek illa bardak bardak su içmek anlamına gelmiyor. Çilek, salatalık ve karpuz gibi birçok meyve, sebze yüksek su oranına sahiptir.

 

Hedef belirleyin:

 

Daha fazla su içmek üzere hedef koymak zor olabilir. Bunu daha kolaylaştırmak için daha gerçekçi olun. Örneğin günde üç bardak su içiyorsanız, birden altıya atlamaya çalışmak yerine kendinize her gün fazladan bir bardak su içeceğinize dair söz verin ve önce bunu uygulamaya çalışın.

 

Haberin Devamı

Maden suyunu deneyin:

 

Eğer sudan daha fazla gazlı içecekler içiyorsanız, doğal maden suyuna geçiş yapmayı deneyin. Bu sayede gazlı içeceklerdeki ekstra şeker ve kaloriyi almadan maden suyunun asitli yapısıyla yeteri kadar tatmin olursunuz.

 

Yemekten önce su için:

 

Bazen hedefinizi bir rutinin etrafına yerleştirmek onu devam ettirmeyi kolaylaştırabiliyor. Daha fazla su içmek istiyorsanız, bunu düzenli olarak yaptığınız bir aktiviteyle beraber yapmayı deneyin. Örneğin, her öğünden önce bir bardak su için. Bu sayede hem daha fazla su içmiş olacak hem de yemek öncesi daha fazla doygunluk hissettiğiniz için aşırı yemek yemeyeceksiniz.

 

Alarm kurun:

 

Eğer probleminiz su içmeyi unutmaksa telefonunuza veya bilgisayarınıza hatırlatıcı koyabilirsiniz. Yakınınızda bir su şişesi bulundurursanız da hatırlatıcınız devreye girdiğinde hazırlıklı olursunuz.

 

Haberin Devamı

Su şişenizi etiketleyin:

 

Eğer hatırlatıcı işe yaramıyorsa su şişenize not almayı deneyin. Şişenizin üzerine su içeceğiniz zamanları yazabilirsiniz (Örneğin: 08.00, 11.00, 14.00 ve 18.00 gibi). Yazan saatler geldiğinde saatin yazdığı yere kadar olan suyu için.

 

Suyunuzu renklendirin:

 

Sade su içmek bazı insanlara sıkıcı gelebilir. Nane, limon, salatalık, ananas gibi meyve, sebze veya çeşitli bitki, baharatla doğal yoldan suyunuza aroma ekleyebilirsiniz.

 

Çay için:

 

Daha fazla su almanın bir diğer yoluysa çay içmektir. Büyük bir bardak sıcak veya soğuk suyun içine bir çay poşeti koyarak gün içinde bunu içebilirsiniz. Yalnız, ekstra kalori almamak ve doğal beslenmek için çayınızın içine tatlandırıcı koymamaya dikkat edin.

Yazarın Tüm Yazıları