Yoktan ‘VAR’ eden sistem!

  Bornova’da ilk 20 dakika. Göztepe ilk düdükle maçın direksiyonunu ele almış, iki önemli fırsat yakalamış. Bayram Bektaş yönetiminde daha fazla heyecan vadeden bir takım görüntüsünde sarı-kırmızılılar. Hani dersin ya, gol ha geldi, ha gelecek!

Haberin Devamı

 

 

İşte o andan itibaren garip işler olmaya başlıyor sahada! Önce Poko’ya İngiltere Ligi’nde bir çok hakemin devam diyeceği bir faul pozisyonunda çok kolay bir sarı kart çıkıyor.

Sonrasında yardımcı hakemin ofsayt dediği bir pozisyonda VAR sistemi devreye giriyor. 5 kez izleyip, “Nasıl ofsayt olmaz” dediğim o pozisyonda VAR, adeta bir golü yoktan var ediyor!

Burada sormamız gereken bazı sorular var.

A- VAR hakemleri, yayıncı kuruluş tarafından ekrana yansıtılan, bizim de gördüğümüz görüntülerden daha farklı açılara mı sahiptir?

B- Dün geceki gibi ofsayt pozisyonlarında piero gibi teknolojinin bir üst seviyedeki desteği kullanılabiliyor mu?

Sonrasında sol kanatta yine faul olup olmayacağı tartışılacak bir pozisyonda Poko’ya ikinci sarıyı çıkarıyor Özgür Yankaya... İkinci yarı başında VAR’ın ikinci suflesiyle, bence de haklı bir kararla, Castro kızarıyor ve Göztepe 9 kişi kalıyor. Bu bölümden sonrasını madde madde anlatmakta yarar var.

Haberin Devamı

1- 50 ila 63. dakikalar arası,  11’e 9 oynamasına rağmen Malatyaspor’u köşesine sinmiş boksör haline getirdi Göztepe. Bu mücadele, başta Halil’in getirdiği bu inanç, skor ne olursa olsun her türlü övgüyü hak eder. Maçın devamında 11’e 10’luk oyun da alkış alır ama o 13 dakika Göztepe adına yarınlar için en büyük güvencedir.

2- Bayram Bektaş’ın beyaz bir sayfa açma çabası anlayışla karşılanabilir. Ama geçen yılda anladığımız üzere ne Gouffran ne de Ghilas bu takımın 11 oyuncusu değil.

3- Bu Yasin Öztekin, yürüyebildiği sürece sahada olur.

4- Evet, hele hele 1-1’i bulmuşken alınan 3-1’lik yenilgi can sıkar ama dün geceki inatçı, mücadeleci, etkili Göztepe’ye kızılmaz, alkışlanır.

5- Türk futbolunda asla iyi bir hakem olamayacaklar listesinin ilk 3’ünde yer alan Özgür Yankaya’yı değil VAR, NASA’nın uyduları bile kurtaramaz!

 

Yazarın Tüm Yazıları