ABD çok pis oynuyor!

2. Büyük Savaş’tan sonra dünyanın ipleri ABD’nin elinde kaldı. Sovyet Rusya ve İngiltere ile birlikte parselledikleri dünyanın aslan payını kendine ayıran ABD; suyun yukarısında durarak, ‘Suyumu bulandırıyorsun’ ithamıyla, irili ufaklı devletlerin büyük miktarını kendi güdümüne aldı.

Haberin Devamı

Türkiye, 2. Büyük Savaş’a girmedi lakin 1. Büyük Savaş’taki yenilgisi onu, önce İngiltere’nin ve ardından ABD’nin kapsama alanına soktu. Onlar da ellerine geçirdikleri bu tarihi fırsatlarla, Osmanlı’yı ve ardından Türkiye’yi maddede ve manada pırasa gibi doğradılar.

Ruslar, Türkiye’den Kars’ı, Ardahan’ı, Artvin’i isteyip Boğazlar’dan hak iddia edince, ABD ve NATO, Türkiye’nin kurtuluş simidi olarak görüldü. NATO’ya girdiği ilk günden itibaren, Kuzey Atlantik Paktı’nın külfetini yüklendi ve bu ilk iş olarak; Anadolu çocuklarını gemilere bindirip savaşmak için dünyanın öbür ucuna (Kore) gönderdi.

Denize düşüp yılana sarıldığını, yılanın bıkmadan, usanmadan sürekli sokmasından anlayacak lakin ona karşı koymayı aklının ucundan bile geçiremeyecektir. Zira yapılan ikili anlaşmalarla eli kolu bağlı, savaş yorgunu ve çaresiz bir haldedir.

Haberin Devamı

1990’da Sovyetler’in dağılmasından sonra, ABD, rakipsiz süper güç olarak, tek başına dünyanın jandarması oldu; artık ‘Ali kıran baş kesen’di.

Oluşturduğu vahşi kapitalizm sistemiyle tüm dünya ülkelerini sömürüyor, bu sömürü düzenini sürdürmek için de kimsenin gözünün yaşına bakmadan tüm kahpelikleri pervasızca sergiliyordu.

ABD Başkanı, Almanya’ya: ‘Biz olmasaydık şimdi Rusça konuşuyor olacaktınız!’, Fransa’ya: ‘Biz olmasaydık şimdi Almanca konuşuyor olacaktınız!’, Suudi Arabistan’a: ‘Bizim desteğimizle o koltuklarda oturuyorsunuz. ABD’nin desteği olmasa iki hafta zor dayanırsınız; tacınız tahtınız başınıza yıkılır!’, Türkiye’ye: ‘ABD’nin sana biçtiği rolün dışına çıkma; aksi halde ekonominizi mahvederim!’ diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alışagelinen siyasetçilerin aksine, dik durup ABD’nin Türkiye’ye biçtiği rolün dışına çıkınca da, son gelen Başkan: ‘Tayyip Erdoğan’ı indirmek için muhalefetle işbirliği yapıp onları destekleyeceğini’ söylüyor.

Şu şımarık, had bilmez, buyurgan ve kepaze tavrı görüyor musunuz? ‘Güçlüyüm haklıyım, haklılığımı gücümden alıyorum, ne istersem onu yaparım; herkesten hesap sorarım ve asla kimseye hesap vermem’ diyor.

Hepsinden önemlisi, dünyanın düzenini ben kurarım ve herkes bu düzene uymak zorundadır diyor.

Haberin Devamı

Gerçekte ise tüm yapıp ettikleri, düzensizliğin, kaosun, baskı ve zulmün ta kendisi.

ABD’nin bir diğer özelliği de kurulduğu günden beri, İsrail’in Siyonist politikalarına angaje olmasıdır. Öyle ki, ABD ile İsrail yumurta ile tavuk misali olmuşlardır; adeta birbirlerini tamamlayıcı parçalar halindedirler (mütemmim cüz).

El ele veren ve ruh ikizi olan bu gücün tek hedefi var; o da yeryüzünde fesat çıkarmak, dünyayı yaşanamaz hale sokmak.

ABD’nin bu denli pis oyunundan daha çok şaşılacak şey ise; tüm bu kirli emellerini gerçekleştirmek istediği ülkelerde yandaş bulması ve onlarla ortak hareket edebilmesidir.

Bu cümleden olarak; Çin’i, Rusya’yı ve Türkiye’yi çevreleyip kuşatmak istemektedir.

Haberin Devamı

Rusya’yı kuşatması yetmedi, bir de kışkırtıyor; istiyor ki Ukrayna’yı işgal etsin ve böylece AB’yi ve NATO’yu karşısında bulsun!

Bilmiyor ki ne AB ve ne de NATO ülkelerinin büyük çoğunluğu ABD’nin yanında yer almayacaktır. ABD, kışkırtmasıyla kalacak ve aklı başında hiçbir ülke lideri, onun pis oyunlarına artık alet olmayacaktır.

Türkiye’yi dışarıdan kuşatmakla oynadığı pis oyununa, içeriden de FETÖ, PKK ve onlara arka çıkan bir kısım muhalefetle birlikte hareket ederek devam ediyor.

Geçen asrın başlarında da, ABD’nin rolünü İngiltere, içimizdeki muhalefetle ortaklaşa oynuyordu. Onlar başardılar, Sultan 2. Abdülhamid Han’ı alaşağı ettiler.

On seneye kalmadan, Cihan İmparatorluğu elimizden çıktı.

Haberin Devamı

ABD, Türkiye’de Sevr’i horlatıp ülkemizi paramparça etmek istiyor da bizdeki bu aymaz, gafil ve akıllarını hırslarıyla örten, kinim dinimdir diyen muhalefet, kimlerin değirmenine su taşıdığının farkında mı?

Anlayan beri gelsin!

Yazarın Tüm Yazıları