Fenerbahçe sezonun en önemli maçına çıkıyor

Yeni sezona yönetim başta olmak üzere büyük bir değişimle giren ve belki de tarihinin en kötü ilk yarı performansını geride bırakan Fenerbahçe için sezonun en önemli maçı geliyor.

Haberin Devamı

Türkiye Kupasında alt lig takımı Ümraniyespor’a 2 maçını da kaybederek, gelecek sezon Avrupa Kupasına katılma hakkını da çok büyük ihtimalle kaybetmiş olan Fenerbahçe; iki Zenit maçı arasında Konyaspor ile karşılaşacak.

Haftalardır sosyal medyada konuşulan, Aykut Kocaman’ı protesto etme, Alex’i tribüne getirme planları yapılan maç nihayet geldi.

Ali Koç büyük vaatlerle gelip, büyük bir hayal kırıklığıyla devam eden döneminde, tribündeki baskın bir gruba adeta teslim oldu. Ersun Yanal’ı planlarında olmamasına rağmen getirmesi de bu yüzdendi, şimdi de Konyaspor maçında locasını Alex’e açarak, takıma, kulübe Zenit maçı öncesi nasıl bir katkı sağlamış olacak bunun merakındayım.

Geçen sezon benim de stadda olduğum Galatasaray maçında ki bana göre şampiyonluğun kaybedildiği maçlardan birisidir, Alex de Souza yine maça gelmiş, Sadettin Saran Beyefendi’nin locasında maçı seyretmişti. Seçim döneminde, kitabı çıkmışken, sezonun belki de en önemli maçıyken gayet anlaşılabilirdi maça gelmesi ama bu Konyaspor maçına bu denli anlam yüklemenin manasını bulmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin yeni dönemde ezeli rakibi Galatasaray değil Konyaspor gibi görünüyor; Fenerbahçe taraftarı eskiden Galatasaray, Beşiktaş maçlarını takip ederken, Aykut Kocaman göreve geldiğinden beri Konyaspor maçlarını takip ediyor.

Bazıları Konyaspor’un mutluluğundan aşırı mutluluk duyuyor, bazıları Konyaspor’un mutsuzluğundan aşırı mutluluk duyuyor, bu tuhaf cepheleşme her gün büyürken, yönetim bir tarafta yer alıyor ve bilinçli olarak bu kavgayı körüklüyor.

Kavga körüklendikçe; Aykutistler ve Alexistler birbirine sardıkça, kimse bu yönetimin büyük başarısızlığını, Cocu’yu, Comolli’yi, gol bile atılamayan Ümraniyespor maçlarını, yönetimimizde olmayacak denip 3 Temmuz günü yönetime alınan Sina Afra’yı, geçen sezon şampiyonluk kovalayan takımı desteklemeyin, stada gitmeyin tweetleri atan efsane başkan !!! Ali Şen’in oğlu yönetici Metin Şen’i konuşmuyor.

Fenerbahçe’nin yeni ezeli rakibinin Konyaspor olması bazılarının çok işine geliyor, Cumartesi akşamı Fenerbahçe sezonun en önemli maçına çıkıyor, olası bir Konyaspor galibiyeti bu kötü sezonu kurtaracak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

EUROLEAGUE’İN BOŞ HAFTASINDA KUPA MAÇLARI KAÇMAZ

2 sezondur uygulanan yeni ve yoğun Euroleague formatında çift maçların olduğu haftaların yanı sıra, bir de maç olmayan hafta var; bu haftayı Türkiye ve İspanya gibi Avrupa’nın en iyi ligleri, 8 takımlı, tek maçlı eleme sistemiyle oynanan kupa maçlarıyla geçiriyorlar.

Euroleague’in monotonlaşan normal sezon dönemine kısa bir ara, farklı bir format, farklı bir heyecan anlamına gelen kupa maçları açıkçası benim çok hoşuma gidiyor, 8 takımın hafta içinden başlayarak elene elene gittiği ve Pazar gününe 2 takımın kaldığı bu formatın, heyecanı gerçekten bir başka oluyor.

Gelecek sezon takım sayısının 18’e çıkmasıyla 30 yerine 34 normal sezon maçı oynanacak olan Euroelague; FIBA organizasyonlarını, yerel ligleri, yerel kupaları tehdit etmeye ve değersizleştirmeye devam etse de, ben bu geleneğin ve heyecanın tadını çıkarmaya devam edeceğim.

Haberin Devamı

İspanya Kral Kupası maçlarının Türkiye’de bildiğim kadarıyla bir yayıncısı yok, Türkiye Kupası maçlarıysa Tivibu Spor’un şifresiz kanalında yayınlanıyor, herkese iyi seyirler.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları