Müzede, terasta ‘yan yana’ durmaya davet

Emirgân’daki Sabancı Müzesi’nin terasına bu hafta 7’nci kez ‘sahne’ kuruluyor. Yaz sonunun artık klasikleşen tiyatro buluşması haline gelen ‘Müzede Sahne’ bu seneki seçkisiyle, seyircileri ‘yan yana’ durup çoğulculuğu birlikte kutlamaya davet ediyor.

Haberin Devamı

Sabancı Müzesi’nin Boğaz’a nazır, yıldızlarla göz göze terası 7 yazdır kompakt bir tiyatro buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Bugüne dek Emre Koyuncuoğlu’nun sanat yönetiminde tasarlanan ‘Müzede Sahne’ bu sene yönetmen ve dramaturg Ayşe Draz’a teslim edilmiş. Sabancı Vakfı desteğiyle, 17-20 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen ‘Müzede Sahne’ bu sene ‘yan yana’ olmaya vurgu yaparak, son iki sezonun en çok sevilen oyunlarından bir seçki yapmış.

Müzede, terasta ‘yan yana’ durmaya davet

Perşembe akşamı Tiyatro Hemhal’in ‘N’olcak Bu Yusuf Umut’un Hali’ adlı oyunuyla başlayan program bu akşam 17.30’da Atta Festival yapımı, 3 yaş ve üzeri çocuklara, alışık olduklarının dışında bir performans sunan ‘Bully Bully’ ile açıyor günü. Saat 19.00’da Tiyatro BeReZe’nin ‘Olsa, Olmalı, Olabilir’ine, 21.30’daysa Dostlar Tiyatrosu yapımı, Genco Erkal ile Enes Sarı’nın sahneyi paylaştığı ‘İmparator’a yer veriyor.

Haberin Devamı

Müzede, terasta ‘yan yana’ durmaya davet

Yarınsa yine Atta Festival yapımı ama bu kez 6-18 aylık bebeklere yönelik bir oyun olan ‘Çık Dışarı’ SSM Konferans Salonu’nda sahnelenecek. ‘Müzede Sahne’ye özel olarak, mekâna özgü tasarlanan ‘Günbatımı Melodrama’ ise 12 yaş üzeri herkese hitap ediyor; Melih Kıraç’ın koreografisiyle 19.00 ve 19.40’ta Büyük Teras’ta olacak.

Müzede, terasta ‘yan yana’ durmaya davet

Programın finalinde gerçek bir ‘kendini iyi hisset’ oyunu olan ‘Harika Şeyler Listesi’ var. Talimhane Tiyatro yapımı oyunu sırtlanan Bora Akkaş, Fıstıklı Teras’ta 21.30’da, seyircisine bir kere daha ‘uğruna yaşamaya değer şeyleri’ anımsatacak.
Programı nasıl kurguladığını konuştuğum sanat yönetmeni Ayşe Draz; sezonun başarılı oyunları ve oyuncularını buluşturan, çoğulluğu kutlayan, paylaşarak hafifletmeye, çoğaltmaya ve ortaklaştığımız insanlık hallerini anlamaya odaklanmak istediklerini söylüyor. “Fıstıklı Sahne’de sezonda seyircinin beğenisini kazanmış oyunlardan bir seçkiye yer veriyoruz. Gündüz etkinliklerindeyse müzenin farklı açık hava mekânlarında, farklı disiplinlerden işlere yer vererek farklı yaş gruplarından seyircileri yan yana durmaya davet etmek istedik ki, sanırım program bu vaadini yerine getirecek.”Müzede, terasta ‘yan yana’ durmaya davet

Haberin Devamı

Yönetmen ve dramaturg Ayşe Draz

 GÜNÜ BİRLİKTE BATIRALIM

Pazar akşamı ücretsiz görülebilecek ve müzeye özgü tasarlanan ‘Günbatımı Melodrama’yı ise şu şekilde tarif ediyor Draz: “Melih Kıraç’ın farklı bir versiyonunu ilk olarak ‘Ulysses Europen Odyssey’ projesinin İstanbul’un Ulysses’i kapsamında Yapı Kredi Kültür Sanat Beyoğlu binasında gerçekleştirdiği bu işi, şimdi de Atlı Köşk’ün girişi için uyarladı. Doğadaki ortak yaşam biçimlerinin sonsuz çeşitliliğinin insan temasına ve dokunmaya verdiği ilhamı, İstanbul Boğazı’na atfedilen çarpışan kayalardan yola çıkarak mercek altına aldığı performans, pazar saat 19.00 ile 19.40 olmak üzere iki seans gösterilecek. Hayalimiz ikinci seansın sonunda yan yana durarak hep beraber günü batırmak.”

Haberin Devamı

SAHNEDE BUNLAR DA VAR

AKCİĞER TİYATRO İN

Müzede, terasta ‘yan yana’ durmaya davet

Genç bir çiftin çocuk sahibi olma kararıyla dönüşen iç ve dış dünyalarını anlatan eğlenceli ve düşündüren bir oyun. Duncan Macmillan’ın yazdığı metni Nergis Öztürk ve Engin Hepileri uyumlu performanslarıyla ayağa kaldırıyor. 21 Ağustos Pazartesi, 21.15’te İzmir, Urla Dam’da.

AMA 

Müzede, terasta ‘yan yana’ durmaya davet

Nadir Sönmez’in yazdığı oyun günümüz cinsel kimlik tartışmalarının mizahi analizini yapıyor. Sahnede Nadir Sönmez, Öner Erkan, Esme Madra, İlda Özgürel, Emrah Özdemir ve Büşra Albayrak var. 26 Ağustos Cumartesi, 21.00’de Üçüncü Mekân’da.

Yazarın Tüm Yazıları