Bazen büyük sözü dinlememek lazım…

Bugün sizlere Bağcılar Belediye’sinin bir etkinliğinden bahsetmek istiyorum.

Haberin Devamı

Biliyorum çok yazıyorum Bağcılar’ı ama inanın, Lokman Çağırıcı ve ekibi insana dair o kadar güzel işler yapıyorlar ki yazmasam çarpılırım diye korkuyorum.

Genellikle engelliler alanında yaptığı çalışmaları paylaştığım Bağcılar Belediyesi, bu hafta 18 – 24 Mart Yaşlılar Haftası sebebiyle ilçesinde yaşayan 40 çifti  İstanbul’da bulunan Medikal Termal Otel’de ağırladı.

Elbette bu güzel organizasyonu kaçırmadık ve Hanife’yle birlikte  41. Çift olarak programa dâhil olduk. “Bu gidişle birlikte yaşlanacağız, bari şimdiden pratik yapalım.” dedik.

Bazen büyük sözü dinlememek lazım…

Çok kısa bir şekilde programın içeriğinden bahsedip, sonrasında izlenimlerimi yazmak istiyorum.

Çiftlerimiz otelde 2 gece konakladılar. Bezmialem Üniversitesi doktorları çiftlerimize sağlık taraması yaptı. Termal havuzda sefası yaptılar. 65Yaşlı Hakları Derneği çok faydalı bilgiler verdi. Bağcılar Belediye Başkanı sorunlarını dinledi. Çiğ köfteli sıra gecesi yaptık.

Haberin Devamı

Hüzünlendiler, coştular; çok güzel iki gün geçirdiler. Çoğu çift, hayatlarında ilk defe baş başa tatil yapıyorlardı. Hayat meşgalesi, geçim derdi derken geçirdikleri koca bir ömürde kendilerine zaman ayırmak lüks çünkü onlar için.

Bazen büyük sözü dinlememek lazım…

Bizim yaşlılarımız için yaşamak; çocuklarını büyütmek, okutmak, evlendirmek ve sonra da torunlarını şımartmaktır. Kendilerinin de şımarmaya ihtiyacı olduğunun farkına varmadan geçirirler ömürlerini.

Bu sebeple Bağcılar Belediyesi’nin projesini çok sevdim. Keşke imkânı olmayan bütün yaşlılarımıza bu imkânı sunabilsek… 

Yaşlılarımızı dinlerken “ Kadının sözüyle hareket edilmez, fazla da yüz verilmez.”  telkinleriyle yetiştirilen erkeklerin pişmanlığını gördüm. Ne acı bir gerçek değil mi?

“Atalarımız bize ‘Kadının sözünü dinlenmez.’ dedi ama yanlış yaptık, bunu da geç anladık.” dediler. Özellikle birinin “Ben eşime çok kötü davrandım, onu kırdım. Ne zaman ki eşim kanser oldu, ‘Ne yaptım ben?’ dedim. Çok geç biliyorum ama çok pişmanım. Keşke ona daha iyi davransaydım.”  sözleri hepimizi üzdü.

Haberin Devamı

Bu yıl yaşlılar haftasında; bazen büyüklerimizi dinleyerek değil de izleyerek hayatı öğrenmenin daha sağlıklı olduğuna karar verdim.

 

-İstanbul Medikal Termal Otel yöneticilerine ve çalışanlarına yapmış oldukları güzel ev sahipliği için teşekkür ederim.

Yazarın Tüm Yazıları