Eğer kendi merkezini bulursan, hiçbir şey seni olduğun yerden hareket ettiremez

Artık bu hafta itibariyle gözümüzün nuru ramazanı yolcu ediyoruz. Yarın ise Yengeç burcunda çok güzel bir yeniay var. Yeniay ile ilgili yazımız her zamanki gibi ayrı olacak.

Haberin Devamı

Cuma günü boyunca Ay İkizler burcunda hareket etmeye devam edecek. Gün genelinde Ay-Neptün karesini deneyimleyeceğiz. Bu açı insanın kendine olan güvenini kaybettirebilir. Mantıkla duyguları arası sürekli çelişir. Olayları kafalarında büyütme, mantığımızla değil duygularımızla analiz etmeyi ve olmamış olayları olacakmış gibi değerlendirmemize neden olabilir. Bu yüzden kuruntulu bir gün içerisinde olabilirsiniz. İçerisinde bulunduğunuz durumun aslında düşündüğünüz gibi olmadığını anladığınızda pişman olabilirsiniz. Bugün kendinizden şüphe etmemeniz gerekli. Kendini ayaklarınızın yere bastığından emin olun. Hayal dünyasında yaşamayın.

Bu görünüm aynı zamanda aşk ilişkilerinde sorunlar göstergesidir. Duygularınız kandırmaya yatkındır ve kuruntular içinde olabilirsiniz. Bu açı yeteneklerinizi düşünce ve ifade yöntemlerinizi zayıflatarak size gerçekçi olmayan bir yön kazandırabilir.

Haberin Devamı

Biraz katı tutumları içerisinde olabilirsiniz. Bugün iyi bir dinleyici olmanızı tavsiye edebiliriz. Ya da bazı isteklerinizi yazılı olarak ifade etmeniz sizin için uygun olabilir. Karamsarlıktan uzak durmalısınız. Başkalarıyla olan ilişkilerinizde esnekliği ve anlayışı ihmal etmeyin. Parasal kandırılmalara ya da para kaybetmeye karşı ise daha tedbirli olmanızı önerebiliriz. Baskın tavırlar içerisinde olmamanız sizin açınızdan daha olumlu bir yöne gidecektir. Gece saatlerinde Ay yengeç burcuna geçiş yapacak. 24 Haziran 2017 tarihi sabah 05:30 da yepyeni bir ay doğacak. Hayırlara vesile olmasıyla…

Günün Tavsiyeli hikâyesine gelecek olursak;

Çocuk, büyükbabasının mektup yazışını izliyordu. Birden sordu: “Bizim başımızdan geçen bir olayımı yazıyorsun? Benimle ilgili bir hikâye olma ihtimali var mı? Büyükbaba yazmayı kesti, gülümsedi ve torununa şöyle dedi :”Doğru, senin hakkında yazıyorum. Ama kullandığım kurşun kalem yazdığım kelimelerden çok daha önemli. Umarım büyüdüğünde bu kalemi sen de seversin.” Çocuk kaleme merakla baktı ama özel bir şey göremedi. “İyi ama bu kalem benim hayatımda gördüğüm diğer kalemlerden hiç farklı değil ki!” Bu tamamen nesnelere nasıl baktığınla ilgili. Bu kalemin beş önemli özelliği var ve sen de bu özellikleri kendinde benimseyebilirsen hep dünyayla barışık bir insan olursun.”

Haberin Devamı

Birinci özellik: Harika şeyler yapabilirsin ama attığın adımları yönlendiren bir el olduğunu asla unutma. Bizim için bu el Tanrı’dır ve her zaman kendi kudretiyle bizi o yönlendirir.”

İkinci özellik: Zaman, zaman her ne yazıyorsam durmam ve kalemimin ucunu açmam gerekir. Bu kaleme biraz acı çektirse de sonuçta daha sivri olmasını sağlar. Bu yüzden bazı acılara göğüs germeyi öğrenmelisin, bu acılar seni daha iyi bir insan yapar.”

Üçüncü özellik: Kurşun kalem, yanlış bir şey yazdığında bunu bir silgiyle silmene her zaman olanak tanır. Yaptığımız bir şeyi sonradan düzeltmenin kötü bir şey olmadığını anlamalısın, aksine bu bizi adalet yolunda tutmaya yarayan en önemli şeylerden biridir.”

Haberin Devamı

Dördüncü özellik: Kurşun kalemin en önemli kısmı, kalemin yapıldığı ahşabın ya da dışarıya yansıyan şekli değil, içerisinde yer alan kurşunudur. Yüzden her zaman kendi içine bakmalı, en çok onu korumalısın.”

Beşinci ve son özelliği ise her zaman bir iz bırakmasıdır. Aynı şekilde sen de hayatta yaptığın her şeyin bir iz bırakacağını bilmeli ve her hareketinin farkında olmalısın.”

Dememiz o ki; Kendi merkez noktanı bulmak durumundasın. Kendi merkezini ararken çevrendeki insanlarla mutlu olamazsın. Herkes sana zarar veriyormuş gibi gelir. Hiç kimseyi samimi bulmazsın. Ve hayat seni farkındalıklardan uzak bir hale getirir yalnızlaştırır. Kendi içine yönelmeli ve güçlü yönlerini keşfetmelisin. Nede olsa önümüzde biraz kafamızı dinleyeceğimiz bir bayram tatili var. Bu bizim için bir arınma olsun. Sevdiklerinizi arayın, bayram tebriklerini fırsat bilin. Küslükleri sonlandırın. Hayat inanın çok uzun değil. Sürekli gerilim içeresinde olmayın. Gerilimin nedeni senin dışındaki bir şey değil, gerilim senin içinde olanlarla ilgili. Hiçbir neden yokken gergin olmak çok aptalca göründüğü için, her zaman gerginliğini açıklamanı sağlayacak dışsal bir neden bulacaksın. Oysa gerilim senin dışında değil; biçimsiz yaşam tarzında. Sürekli geçmişi ya da geleceği düşünüyorsun ve tek gerçeklik olan şimdiki zamanı kaçırıyorsun. Bu gerilim yaratır. Sahip olduğunuz şeyler için müteşekkir olun; sonunda daha fazlasına sahip olacaksınız. Ama eğer sahip olmadıklarınıza odaklanırsanız, asla yeteri kadarına ulaşamayacaksınız…

Haberin Devamı

Şimdiden mutlu bayramlar dilerim…

Hafta sonu Paylaşımlarımız için ise sosyal medyadan takip edebilirsiniz…

Facebookta şubemiz yoktur.

Sadece İnstagram ve Twitter için;

Astromatik

Yazarın Tüm Yazıları