Erdoğan 2023 seçimlerini hedef gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti’ye hedef olarak 2023 seçimlerini gösteriyor. Erdoğan, kabine değişikliğinin ardından konuştuğu AK Parti grubunda, “Artık, genel merkezimizle, Meclis grubumuzla, kabinemizle, beldesinden iline kadar tüm teşkilatlarımızla 2023’e odaklanmamız gereken bir döneme girdik” demişti. Çünkü Erdoğan, 2023 seçimlerini kader seçimi olarak görüyor.

Haberin Devamı

Salı günü AK Parti’nin MKYK toplantısı vardı. Toplantıya MKYK üyeleriyle birlikte Merkez Disiplin Kurulu, Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem ve Etik kurulu üyeleri de katıldı. Yeni dönemde toplantılarda yedek üyeler de yer alıyor. Erdoğan, “Asıl, yedek üye yok. Hepimiz sahada olacağız” demişti.

Erdoğan toplantının açılışında, “Artık yeni bir dönem başladı. Arkadaşlar sahada olacağız. 2023 seçimlerine kadar hepimiz sahaya çıkacağız, sahada çalışacağız. Artık masada oturmak yok” diyor.

‘KANDİL’E NE ZAMAN GİRİLECEK’ SORUSUNA SOYLU NE CEVAP VERDİ

PKK’nın ilkbaharla birlikte Türkiye’ye sızma girişimini önlemek için Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım harekâtları sürdürülüyor. Sadece operasyon yapılmıyor. PKK’nın Türkiye’ye sızmasının önüne kalıcı ve geçici üslerle duvar örülüyor.

Haberin Devamı

Bu arada sahadaki teröristlerle onların sevk ve idaresini yapan sözde komuta merkezleri arasında irtibatı koparmak için Kandil’deki yerleri havadan vuruluyor.

PKK’nın yönetim merkezi olması nedeniyle Kandil’in sembolik önemi var.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti MKYK toplantısında terörle mücadeleye ilişkin kapsamlı bir sunum yapıyor. Süleyman Soylu, PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terörle mücadelede çok başarılı bir bakan. Soylu, PKK’ya yönelik operasyonlar hakkında bilgi verirken bir üye, “Kandil’e girer misiniz?” diye soruyor. Soylu, “Mücadelemiz baki, devam ediyor” diye karşılık vermekle yetiniyor.

PKK ile mücadelede bazı soruların yanıtı o anda, bazılarının yanıtı ise sahada verilir.

VANLILARA MÜJDE, İRAN’LA SINIR KAPILARI AÇILIYOR

VAN ekonomisine İranlı turistlerin katkısı önemli. Pandemi sürecinin uzaması ile bir de İranlı turistler gelmeyince Van ekonomisi zarar gördü. 1 milyar dolarlık bir kayıptan söz ediliyor. Özellikle 21 Mart’ta yani Nevruz’da İranlılar tatil ve eğlence için Van’ı tercih ediyorlardı. Van’a gelen 500 bin İranlı turistten söz ediyoruz.

İran’dan İstanbul’a, Antalya’ya uçakla gitmek mümkün ama sınır kapıları kapalı olunca Van’a geçmek mümkün olmuyor. Van’la İran arasında Kapıköy, Gürbulak ve Esendere gümrükleri hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Vanlılara buradan müjdeli bir haber verelim. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, 17 Mayıs’tan sonra üç sınır kapısı da açılıyor.

İRAN’LA SINIR KAPILARI AÇILIYOR

Salı günü AK Parti’nin MKYK toplantısı vardı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte iftar yapıldı. İftarda MKYK üyesi ve eski Van milletvekili Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi ve Zahir Soğanda ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye ile İran arasındaki üç sınır kapısının kapalı olmasının Van ekonomisine büyük zarar verdiğini anlatıp, açılması için talimat vermesini istiyor. Abbas Aydın ile Abdülmecit Tarhan da onlara destek veriyor. Burhan Kayatürk’ü dinleyen Erdoğan, “Haklısınız” diyor. Hemen oradan Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı arayarak üç sınır kapısının 17 Mayıs’tan sonra açılması için talimat veriyor.

Haberin Devamı

Şimdi Van, Ramazan Bayramı’nda iki bayramı birlikte yapmaya hazırlanıyor.

İSTANBUL’DA HALK EKMEK KAVGASI

ORHAN Veli’nin,

“Yüz karası değil, kömür karası

Böyle kazanılır ekmek parası”

Dizelerini çok seviyorum.

Gerçi Orhan Veli onu Zonguldak’ta ekmeğini kömür ocaklarından çıkaran madenciler için yazmış ama İstanbul’da ekmek büfeleri üzerinden yaşanan tartışma nedeniyle dilime yerleşti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Partili Üsküdar ve Beyoğlu belediyelerinin Büyükşehir’e ait Halk Ekmek büfelerinin kuruluşuna engel olduğunu söylüyor. Halkın ucuz ekmeğe ulaşmasının engellendiğini savunuyor.

Söz konusu ekmek kavgası olunca akan sular durur.

Haberin Devamı

Çünkü ekmek davasının iktidarı muhalefeti olmaz.

ENGEL OLMADIK

Bunun üzerine Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu aradım.

“Biz engel olmadık. Tam aksine 117 büfe vardı. Biz 142 büfe daha ilave ettik. Halk Ekmek büfelerinin kurulmasına izin verirken, şehit yakınlarına, gazilere ve yüzde 40 ve üzerinde engellilere verilmesi şartını getirdik. Bir de bu büfelerin nereye konulacağı konusunda ilçe belediyesinden uygun görüşü alınması gerekiyor” dedi.

Peki sorun nereden çıkıyor? Üsküdar’da, Beyoğlu’nda gerilim neden yaşandı?

HALK EKMEK KRİZİ AŞILDI

Tevfik Göksu, “Ben imzaladım. Ama Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinden uygunluk görüşü almaya tenezzül etmiyor. Kibirli davranıyor. Ekmek konusu hassas bir konu olduğu için bilinçli olarak kriz çıkarıyor” dedi.

Haberin Devamı

İmamoğlu bu işi krize dönüştürmek isteyebilir ama ekmek konusu AK Parti içinde de hassas olunması gereken bir konu değil mi? Buradaki algıyı iyi yönetmek gerekiyor.

Tevfik Göksu da aynı kanaatte. Zaten AK Partili belediyelerle koordinasyon sağlanıp, sorun çözülmüş.

BAKKALLARDA SATILACAK

Tevfik Göksu, “Mayıs ayında Belediye Meclisi’ne Halk Ekmek’in bakkallarda satılması yönünde teklif getireceğiz. Böylece halkımız mahallesinden bakkaldan Halk Ekmek’i alabilecek” dedi.

Söz konusu yoksulun ekmeği olunca hizmette yarışmak gerekiyor.

ERDOĞAN’IN ESNAFLA İFTARINDA NE KONUŞULDU?

CUMHURBAŞKANI Erdoğan tam kapanma kararını açıkladığı Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde esnaf temsilcileri ile iftar yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan ile Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un da hazır bulunduğu iftarla ilgili olarak TESK Başkanı Bendevi Palandöken’i aradım. Bendevi Palandöken, “Cumhurbaşkanı zincir marketlerin pazar günü açılmayacağını açıkladıktan sonra bizimle iftara geldi. ‘Efendim biz asıl iftarı verdiğiniz müjde ile yaptık’ dedim” dedi. Erdoğan tebessüm etmiş. “Mahalle bakkalı bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Mahalle bakkalını yaşatmamız lazım. Ahilik kültürünü devam ettirmemiz lazım” demiş.

Bendevi Palandöken en tecrübeli başkanlardan biri. İftarı fırsata çevirip, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a esnafların talepleriyle ilgili 12 maddelik bir mektup iletmiş. Aradığımda Ticaret Bakanı Mehmet Muş’la bu öneriler ile ilgili olarak yaptığı görüşmeden çıkıyordu.

 

Yazarın Tüm Yazıları