wEnjoy, ressam Tanrıverdi'yi konuk etti

Güncelleme Tarihi:

wEnjoy, ressam Tanrıverdiyi konuk etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 09:06

wEnjoy, ressam Tanrıverdi'yi konuk etti

Haberin Devamı

İZMİR'de kahve sevenlere değişik lezzetler sunan wEnjoy cafe&bistro, her ay yapmayı planladığı etkinliklerin ilkini resim sanatına ayırdı. Mekanda eserlerin yer aldığı bir sergi de açılan ressam ve mimar Nuran Tanrıverdi, sanatını ziyaretçilere anlattı.

İzmir'in Alsancak semtinde, farklı bir mekan olma iddiasıyla açılan wEnjoy cafe&bistro, her ay gerçekleştirmeyi planladığı sunum ve sohbetlerin ilkinde ressam ve mimar Nuran Tanrıverdi'yi ağırladı. 40 kişisel sergi açan Tanrıverdi'nin, eserleri arasından seçilen resimler kafede sanatseverler ile buluştu. Mimarlıktan ressamlığa uzanan öyküsünü, sergisini gezmek için gelenlerle paylaşan Nuran Tanrıverdi, iki işi uzun süre birlikte götürdüğünü, ancak son olarak ressamlıkta karar kıldığını anlattı. Lise yıllarında resim yapmaya başladığını belirten Tanrıverdi, "O yıllarda hocam ressam Güven Zeyrek ile resim yapmaya başladım. 1978 yılında Ege Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra İzmir'deki bürolarda, Almanya'da Stuttgart'ta 2 mimarlık ofisinde çalıştım. Bu sırada resme ara vermeden ders almaya devam ettim. İzmir'e döndüğümde Umur Türker, Soner Göksay ve Şeref Bigalı ile resim çalıştım. Sonunda mimarlığa ara vererek sanat galerisi açtım. Bu maceram 10'u yurtdışında olmak üzere 40 kişisel sergiye ulaştı" dedi.

ÇOCUKLARA DERS VERMEK ÇOK KEYİFLİ

Avusturya, İsviçre, İsveç ve Azerbaycan'da sergiler açtığını anlatan Tanrıverdi, sanatını öğretmeyi de sevdiğini belirterek, "Şu sıralar Alsancak'taki atölyemde çalışmalarıma devam ediyorum. Konak Belediyesi Güzelyalı ve Türkan Saylan kültür merkezlerinde çocuklara ve yetişkinlere resim dersleri verdim. Çocuklara ders vermek çok keyifli. Onların yaratıcılığını açığa çıkartmalarına yardım etmek çok güzel bir his. Ayrıca onların bu yeteneğinden beslediğimiz anlar bile oluyor" diye konuştu.

HER AY FARKLI KONU VE KONUKLAR

wEnjoy bistro&cafe markasını, ortakları Leyla Aygıt ve Papatya Üstün ile hayata geçiren Mehmet Buldanlıoğlu, her ay farklı konularda sohbet ve sunum yapmayı planladıklarını söyledi. İlk organizasyonlarında ressam Nuran Tanrıverdi'yi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Buldanlıoğlu, şubat ayında ise Haktan Akdoğan ve Erhan Kolbaşı ile ufo ve sirius konulu sohbet ve sunum gerçekleştireceklerini söyledi.

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!