Tunceli'de 170 hastaya evde bakım hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Tuncelide 170 hastaya evde bakım hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 17:33

Tunceli'de 170 hastaya evde bakım hizmeti

Haberin Devamı

TUNCELİ, (DHA)- TUNCELİ Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet yürüten, Evde Bakım Hizmetleri Birimi; engelli, yatalak ve yaşı itibariyle tedaviye ihtiyaç duyan 170 hastaya evde sağlık hizmeti veriyor.
Evde bakım hizmetlerini yürüten sağlık ekibi, doktor, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşire ve şoförden oluşuyor. Hekim, tıbbi değerlendirmeler yapıp hastanın tanısını koyup tedavisini planladıktan sonra ilgili branştaki hekim ya da hekimlerle görüşüp, tedavi planını hazırlıyor. Hastalar belirli aralıklarla ziyaret ediliyor, evde veya gerektiğinde hastaneye getirilip tedavi ediliyor. Birinci basamak koruyucu sağlık, tanı, tedavi rehabilitasyon ve danışmanlık hizmetleri götürülüyor.
Bu kapsamda evde bakım hizmeti ekibi, Tunceli'nin Esentepe Mahallesi'nde yaşayan, yaşlı ve yatalak olduğu için hastaneye gidemeyen Emine Aşkın'ın evini ziyaret etti. Ziyarette hastanın sağlık kontrolünü yapan Doktor Serdar Ekrem, "Biz eve gelip tanıları değerlendirip, uygun olup olamadığına karar veriyoruz. Hastanın mobilize olup olmaması bunun en büyük kriterlerinden bir tanesi. Yürüyemeyip hastaneye ulaşımını sağlayamıyorsa, bu hastalıklar için hastane takibinde olamıyorsa, evde bakıma kaydediyoruz. Hastanın bütün eski tanılarını gelip evde değerlendiriyoruz. Bu şekilde evde bakım hizmetine uygun olup olmadığına karar veriyoruz" dedi.
Hastanın yakını Hatice Aşkın, bu uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirterek, "Sağolsunlar, memnunuz. Gelip pansuman yapıyorlar, hastaneye götürüyorlar. Ambulansla alıp götürüyorlar. Yaptıkları için çok memnunuz, yoksa biz yapamayız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!