GeriZeytinyağlı Tarifleri Zeytinyağlı kereviz tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Zeytinyağlı kereviz tarifi

Zeytinyağlı kereviz tarifi

Sinir yorgunluğunu azaltan ve kanı temizleyen kerevizin yemeğine de bayılacaksınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet orta boy taze kereviz ve yaprakları
  • 2 adet küçük boy taze patates
  • 2 adet küçük boy taze havuç
  • 2 adet tatlı kırmızı biber
  • 2 adet küçük boy kırmızı kuru soğan
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam yuz
  • 1 adet kesme şeker
  • Yarım çay bardağı taze ince kıyılmış dereotu
  • Kişniş
  • Maydanoz
  • Nane

Zeytinyağlı kereviz tarifi Nasıl yapılır?

Küp küp doğranmış kırmızı kuru soğan ile ince ince kıyılmış tatlı kırmızı biberleri malzemede belirtilen zeytinyağının bir kısmı ile hafifçe soteleyin. Daha sonra üzerine ayrı bir yerde iyice temizlenip, yıkanmış ve iri küpler halinde doğranmış olan kereviz ve yapraklarını, havuç ile patatesi ekleyin. Daha sonra geri kalan zeytinyağını ekleyin, 1 adet kesme şeker koyun. Yarım limonun suyunu karışıma ekleyin. Az tuz ve malzemelerin üzerini 1 parmak geçecek şekilde 1 çay bardağı kaynar su ekleyin.

Yarım saat kadar kapağını açmadan pişirin. Cam veya porselen servis tabağına koyun. Üzerine kıyılmış taze yeşillik karışımı serpin ve servise hazır hale getirin.