ORTA ZORLUKTA

Tavuk pane tarifi

Tavuk pane tarifi

Çıtır çıtır tavuk paneler hazırlamak için kolları sıvayın!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 4 tavuk baget
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet domates
  • 3-4 dal maydanoz
  • 4 çorba kaşığı mayonez
  • Kızartma için sıvı yağ

Hazırlanışı

Tavuk bagetleri yıkayın. Kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün. Yumurtaları bir kâseye kırıp çırpın. Mısır unu, galeta unu ve irmiği bir kapta harmanlayın. Tavuk bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayıp kızgın sıvı yağda kızartın.

Domatesi soyup halka halka dilimleyin. Kızarmış tavuk bagetleri servis tabağına alıp domates dilimleri, maydanoz ve mayonezle servis yapın.



et yemekleri yemek tarifleri lezzet

Lezizz Öneriler