ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Sudak tava tarifi

Sudak tava tarifi

Değişik tarifler denemeyi sevenler için lezzetli bir balık tarifi.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 4-6 adet dondurulmuş sudak fileto
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Balıklara tuz ve karabiber serpin. Sonra balıkları kaşar rendesine batırıp, her tarafını iyice bulayın. Hatta bastırarak peynirlerin iyice yapışmasını sağlayın. Öte yandan bir tabağa un serpip bir kasede de yumurtaları çırpın. Bir taraftan da tavaya yağı aktarın ve orta ısıdaki ateşin üzerine oturtun. Şimdi de peynire bulanmış balıkları una ve yumurtaya batırıp iyice kaplayın. Kızgın yağın içine atıp, arkalı önlü 7-8 dakika kadar kızartın.



balık et yemekleri lezzet

Size Önerilerimiz