GeriBalık Tarifleri Soslu çipura tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soslu çipura tarifi

Soslu çipura tarifi

Hem görüntüsü hem de lezzeti ile sofralarınızı süsleyecek enfes bir tarifimiz var: Soslu çipura. Klasik ızgara çipuranın üzerine ekleyeceğiniz o sarımsaklı ve baharatlı sos o kadar farklı bir lezzet yaratacak ki inanamayacaksınız. İşte çok beğeneceğiniz soslu çipura tarifimiz...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet çipura
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Soslu çipura tarifi Nasıl yapılır?

Çipurayı yıkayıp süzün.

Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp karabiber ve tuzla ovun.

Balığın karın kısmını kesip soğanı içine yerleştirin.

Balığı ızgarada iki taraflı kızartın.

Servis tabağına alıp roka, yeşil soğan ve domatesle süsleyin.

Sosu için sarımsağı tuzla dövüp küçük bir kaba alın.

Limon suyu, kimyon, zeytinyağı ve kıyılmış maydanozu çırpın.

Hazırladığınız sosu balığın üstüne döküp servis yapın.