GeriMeze Tarifleri Renkli patates topları tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Renkli patates topları tarifi

Renkli patates topları tarifi

Patates tutkunları bu renkli tarife hayran kalacaklar!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet haşlamalık patates
  • 2 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Renkli patates topları tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri yıkayın ve bol suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Soğuk suda bekletin ve soyun. Geniş bir kap içine rendenin iri tarafı ile rendeleyin. İçine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ekleyerek yoğurun. Patateslerin kıvamı hafif cıvık olacak.

Havuçları yıkayın ve kabukları soyarak rendeleyin. Maydanozları ince ince kıyın ve ayrı kaplara alın.

Patatesten cevizden biraz daha büyük parçalar koparın ve elle şekil vererek havuç ve maydanoza bulayın.

Buzdolabında yarım saat dinlendirerek servis yapın.