ORTA ZORLUKTA

Papaz yahnisi tarifi

Papaz yahnisi tarifi

Farklı lezzetleri denemek isteyenler için eşsiz bir tarif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram balık
  • 2 baş kuru soğan
  • 1/2 bardak zeytinyağı
  • 1 kepçe üzüm sirkesi ya da 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Önce balıkları temizleyip tuzlayın. Balıklar küçükse bütün, büyükse doğrayarak kullanın. Soğanı bir tavada zeytinyağında kavurun. Üzerine bir kepçe sirke ve su koyup kaynatın. Kaynarken balıkları içine koyup güzelce pişirin.

Mümkünse kaya veya iskorpit balığı kullanın fakat isteğinize göre farklı balıklar tercih edebilirsiniz. İsteğe göre içine midye, karides ve benzeri deniz ürünlerinden de ilave edebilirsiniz.

Papaz ve kesişlerin perhiz yemeği olduğu için bu adla anılan papaz yahnisi bir latif yemektir.

yemek tarifleri lezzet et yemekleri