GeriRamazan Tarifleri Nohutlu Fette Tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Nohutlu Fette Tarifi

Nohutlu Fette Tarifi

Fatteh ya da 'Fette' olarak da bilen bu lezizz salata Lübnan mutfağından sofralarınıza geliyor. Nohutlu fette ya da patlıcanlı fette versiyonlarıyla çeşitlendirilebilen fette tarifi, tek başına bir öğün ve aynı zamanda bol vitaminli bir ürün. Peki, Arap yemeği nohutlu fette salatası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte nohutlu fette tarifi detayları...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet lavaş ya da 1 adet pastane pidesi
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Nar taneleri,
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Dolmalık fıstık
  • File badem

Nohutlu Fette Tarifi Nasıl yapılır?

Lavaşı küçük kare şeklinde kesin. Ardından tereyağında tavada kızartın.

Yoğurt sosu için, rendelenmiş sarımsak, kimyon,tuz, tahin, limon suyu ve süzme yoğurdu karıştırın.

Ayrı bir tavada dolmalık fıstık, file badem ve kimyonu ilave edip biraz kavurun.

Servis tabağına önce kızarttığınız lavaşları, üzerine haşlanmış nohutu alın.

Üzerine yoğurt sosunu gezdirin.

Son olarak kızarttığınız dolmalık fıstık, nar taneleri, ve kıyılmış maydanozu serpiştirip beklemeden servis edin. Afiyet olsun...