GeriRamazan Tarifleri Bıt bıt çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bıt bıt çorbası tarifi

Bıt bıt çorbası tarifi

Bıt bıt çorbası Eskişehir ilimize ait enfes tatlardan biridir. Özellikle Ramazan ayında çorbanın sofrada olmazsa olmazlardan biri olduğunu düşünerek, sizlere harika bir bıt bıt çorbası tarifi hazırladık. Peki, bıt bıt çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifin detayları...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 Su bardağı ince bulgur
  • 1 Su bardağı haşlanmış nohut
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı Yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı nane, tuz
  • Yarım litre su

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Salça
  • Kuru nane

Bıt bıt çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Bulgur, kıyma, 1 adet yumurta ve baharatları ekreyerek yoğurun.

Hazırlanan köfteleri un serpili tepsiye bulayın ve az sıvı yağda kızartın.

Ayrı bir tencereye sıvı yağ, tereyağı ve unu koyup kavurun. Kavurduktan sonra yavaş yavaş su ilave edip kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra nohut ve yağda kızarttığınız köfteleri ilave edip altını kısın.

Diğer yandan kasede yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın, çorbadan bir kaşık alıp kaseye alın ve karıştırın. Ve tencereye ekleyerek hızlıca 5 dk daha kaynatın.

Üzeri için; tereyağı, salça ve kuru naneyi kavurun ve çorbanın üzerine gedirin.

Afiyet olsun...