GeriMakarna Tarifleri Mantarlı ravioli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantarlı ravioli tarifi

Mantarlı ravioli tarifi

Kayseri mantısının epey büyük hali olan ravioli, İtalyan mutfağına ait lezzetli bir makarna çeşididir. Bu lezzetli makarnayı evde hazırlamak da oldukça basit. Patlıcanlı, ıspanaklı, patatesli gibi birçok çeşidini yapabileceğiniz ravioli mantarlı da çok lezzetli oluyor. Peki mantarlı ravioli nasıl yapılır? Bir yiyenin bir daha isteyeceği mantarlı ravioli tarifi…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 500 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 4 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sos için

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı parmesan peyniri

 

 

Mantarlı ravioli tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle hamur için unu ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın ve yumurtaları kırın.

Yumurtaları una yedirin ve yumuşak olana kadar yoğurun.

Hamuru strece sarıp buzdolabında yarım saat kadar beklemeye alın.

İç harç için geniş bir tavaya tereyağını, küp küp doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin.

Hemen arkasından aynı boylarda doğranmış mantarları da ekleyip yüksek ateşte soteleyin.

Son olarak unu ekleyip kavurun.

Harç toparlanınca kremayı, peyniri ve maydanozu ekleyip ocaktan alın.

Harcı soğuması için buzdolabına kaldırın.

Dinlenmiş hamuru unlanmış bir tezgah üzerinde merdane yardımı ile 2-3 milimetre kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.

Hamuru uzunlamasına ikiye bölün. Kullanacağınız kalıp ya da ufak bir bardakla raviolilerin yerlerini kesmeden belirleyin.

Harçtan ufak parçalar alıp belirlenmiş alanlara tepecik halinde yerleştirin.

Hamurda kalan boşlukları bir fırça yardımı ile hafifçe ıslatın ve hamurun diğer yarısını bastırmadan harçların olduğu parçanın üzerine örtün.

Harçların olduğu kısımları iki avucunuzun birleşme noktasıyla havasını alacak bir biçimde bastırın ve sonrasında kesin.

Raviolilerin kenarlarını bir çatalla basarak birleştirin.

 Makarnaları hafif unlayarak kenarda bekletin.

Bir tencerede 2 litre kadar su kaynatın. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın.

Geniş bir tavaya sos için tereyağı, sarımsak, krema ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.

Kaynayan suya raviolilerinizi atın ve bir kere karıştırın.

2-3 dakika suda duran raviolileri hafif süzdürüp doğruca sosa alın ve 2-3 dakika da sosun içinde pişirin.

Ocaktan almadan parmesan ekleyin.

Afiyet olsun.