GeriSebze Yemeği Tarifleri Kuzu etli mantar tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuzu etli mantar tarifi

Kuzu etli mantar tarifi

Mantar hem çok faydalı bir sebze, hem de birçok farklı tarifin içinde kendisine kolayca yer bulabilen esnek bir malzeme. Bu tarifimizde kuzu etini mantarla birleştirdik ve ortaya enfes bir tencere yemeği çıktı. Yanında pirinç pilavıyla tüketmenizi tavsiye ediyor ve sizi bu nefis tarifle baş başa bırakıyoruz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet domates
  • 500 gram mantar
  • 500 gram kuzu eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kuzu etli mantar tarifi Nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın, biberleri dilimleyin ve eti yağda kavurun. Domatesleri katarak 1-2 dakika daha kavurun. Ardından salçayı ekleyerek bir iki kez kavurun. Mantarları ortadan ikiye bölün ve tencereye ekleyin, suyunu salana kadar karıştırın. Suyunu saldıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.