GeriSalata Tarifleri Kuşkonmaz salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuşkonmaz salatası tarifi

Kuşkonmaz salatası tarifi

Hem yaz sıcaklarını daha katlanılabilir hale getirecek hem de diyetinizi bozmayacak bir şeyler arıyorsanız, kuşkonmazlı salatayı mutlaka deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 su bardağı roka
  • 1 demet kuşkonmaz
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 ince dilimlenmiş turp
  • 3 dilimlenmiş fıstık salatalık
  • Çeyrek fincan brokoli filizi
  • 1 dilimlenmiş avokado
  • 2 yemek kaşığı Antep fıstığı
  • 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış nane
Sosu için:
  • Çeyrek bardak sızma zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • Yarım çorba kaşığı kıyılmış soğan
  • 1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • Tuz
  • Karabiber

Kuşkonmaz salatası tarifi Nasıl yapılır?

Kuşkonmazların alt kısımlarını kesin ve parçalara ayırın. Zeytinyağını bir tavada orta ateşte ısıtın ve doğradığınız kuşkonmazı, tuzu ve biberi ekleyin. Kuşkonmazlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 5 dakika sonra kenara alın.

Büyük bir salata kabında rokayı, dilimlenmiş turpları ve salatalıkları karıştırın ve sosu dökün. Üzerine avokado, Antep fıstığı, kabak çekirdeği ve kuşkonmazı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra üstüne brokoli filizlerini ve naneleri serpip, tuzunu ve karabiberini ekleyip afiyetle yiyin.