GeriSebze Yemeği Tarifleri Kıymalı kabak graten tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı kabak graten tarifi

Kıymalı kabak graten tarifi
Bol kıyma sosuyla çok daha doyurucu ve lezzetli bir tarif...

Bol kıyma sosuyla çok daha doyurucu ve lezzetli bir tarif...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram mantar
  • 250 gram kıyma
  • 6 adet kabak
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1-1,5 su bardağı süt
  • Biraz kaşar peynir rendesi
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber
  • Maydanoz veya dereotu
  • Biraz sıvı yağ

Kıymalı kabak graten tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları yıkayıp üzerini kabak oyucunun tırtıklı kısmı ile tıraşlayın. Kaynattığınız tuzlu suya kabakları atıp 10 dakika haşladıktan sonra sudan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca kabakları yanlamasına ikiye bölüp içlerini boşaltın ve fırın tepsisine dizin.

Kıymayı tencereye alıp kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Daha sonra üzerine yağ koyup küp küp doğradığınız soğan ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin. En son yıkayıp doğradığınız mantarları ekleyip harlı ateşte mantarlar suyunu çekene kadar pişirin. Baharatlarını ekleyip ateşten alın.

Diğer tarafta biraz yağda unu kavurup yavaş yavaş sütünü ekleyin. En son tuz ve muskat rendesini ekleyip kıymalı karışımın üzerine döküp karıştırın. Bu karışımı kabakların içine pay edin ve üzerine kaşar rendesi koyup fırında 15-20 dakika pişirin. Maydanoz veya dereotu ile servis edin.