GeriSebze Yemeği Tarifleri Kirtimburt (Pırtımpırt) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kirtimburt (Pırtımpırt) tarifi

Kirtimburt (Pırtımpırt) tarifi

Kirtimburt veya pırtımpırt, Kayseri mutfağına özellikle de Develi ilçesine ait bir yemek. Genellikle sarma yapmak için kullanılan asma yapraklarının parçalanıp etle bir araya getirilmesiyle elde edilen bir yöresel lezzet bu. Farklı yemekleri sevenlerin çok beğeneceğine emin olduğumuz kirtimburtu mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı nohut
  • Yarım su bardağı buğday
  • 200 gram taze asma yaprağı
  • Tuz

Servis için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Kirtimburt (Pırtımpırt) tarifi Nasıl yapılır?

Nohut ve buğdayı bir önceki akşamdan ıslatın.

Tereyağını tencerede eritin.

İçine eti ilave edip suyunu çekene kadar soteleyin.

Bu esnada kuru soğanı yemeklik doğrayın ve etlere ilave edip onları da suyunu çekene kadar kavurun.

Buğday ve nohutları da ilave edin.

Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin.

Tuzu da ekleyip malzemeler yumuşayana kadar pişirin.

Nohut ve buğdayların pişmesine yakın asma yapraklarını da tencereye ekleyin.

5-10 dakika daha pişirdiğiniz yemeği ocaktan alın.

Servisi için tereyağını kızdırıp içine pul biberi ekleyin ve hafifçe yakın.

Yemeği kaselere bölüştürdükten sonra üzerine biberli tereyağı gezdirip servis edin. Afiyet olsun…