GeriAtıştırmalık Tarifleri Kereviz pane tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kereviz pane tarifi

Kereviz pane tarifi

Kereviz ve kaşarın lezzetli uyumu ile sofralarınıza renklendirmeye geliyor.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 5-6 dal kıyılmış dereotu
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • Tuz

Kereviz pane tarifi Nasıl yapılır?

Kerevizleri soyup halka şeklinde doğrayın. Limonlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bir kaba un koyup içine tuzu ve karabiberi ekledikten sonra karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtayı kırıp çırpın. Diğer bir kaba da rendelediğiniz ya da bıçakla ince ince kıydığınız kaşar peynirini koyun. Suyunu süzdüğünüz kerevizleri önce una, sonra yumurtaya, ardından kaşar peynirine sonra tekrar una bulayın. Kızdırdığınız yağda kızartın. Kerevizleri fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyun. Sos için gerekli malzemeleri ayrı bir kasede karıştırın. Kereviz panelerin yanında servis yapın.