GeriBalık Tarifleri Kaparili levrek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaparili levrek tarifi

Kaparili levrek tarifi

Kapari ile tatlandırılan bu lezzetli levrek tarifini çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gr levrek
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 8-10 adet çeri domates
  • 1/2 limon
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kaparili levrek tarifi Nasıl yapılır?

Önce bir tabağın içine balık filetolarını koyun ve üzerine biraz un serpin. Bir tavaya zeytinyağını koyun. Yağ kızınca levrekleri ekleyip önlü arkalı kızartın 10-12 dakika kadar kızartın. Kızaran balıkları bir servis tabağına alın. Öte yandan kaparileri, tuz ve karabiberle beraber balığı aldığınız tavanın içine aktarın. Domatesleri ve ince dilimlenmiş limonları da katın. Hepsini 5-6 dakika kadar kavurun. Sosun altını söndürüp, içine çok ince kıyılmış maydanozları da ekleyin. Birkaç dakika bekleyip bu sosu kızaran balıkların üzerine gezdirin.