KOLAY

Kaparili levrek tarifi

Kaparili levrek tarifi

Kapari ile tatlandırılan bu lezzetli levrek tarifini çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 400 gr levrek
  • 1 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 8-10 adet çeri domates
  • 1/2 limon
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Önce bir tabağın içine balık filetolarını koyun ve üzerine biraz un serpin. Bir tavaya zeytinyağını koyun. Yağ kızınca levrekleri ekleyip önlü arkalı kızartın 10-12 dakika kadar kızartın. Kızaran balıkları bir servis tabağına alın. Öte yandan kaparileri, tuz ve karabiberle beraber balığı aldığınız tavanın içine aktarın. Domatesleri ve ince dilimlenmiş limonları da katın. Hepsini 5-6 dakika kadar kavurun. Sosun altını söndürüp, içine çok ince kıyılmış maydanozları da ekleyin. Birkaç dakika bekleyip bu sosu kızaran balıkların üzerine gezdirin.



yemek tarifleri lezzet

Lezizz Öneriler